Στη Μελβούρνη συνεχίζονται από τους Κρητικούς Φορείς οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

Στη Μελβούρνη συνεχίζονται από τους Κρητικούς Φορείς οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης
Newsroom
Newsroom

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

Στο Κρητικό χωριό στη Μελβούρνη που λειτουργεί από την Παγκρητική Ένωση Μελβούρνης συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης

Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών κ. Γιάννης Νικολακάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτώριας κ. Μιλτιάδης Σταματάκος και ο Πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Μελβούρνης κ. Μανώλης Στρατάκης. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Μελβούρνη Μάχη Κρήτης

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων η Παγκρητική Ένωση Μελβούρνης παρέδωσε επιταγή 12.729,45€ , ποσό που συγκεντρώθηκε από τους Κρητικούς της Μελβούρνης και θα διατεθεί στις Αθλητικές Ακαδημίες Αρκαλοχωρίου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου. 

Μελβούρνη Μάχη της Κρήτης

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπούν η Αντιπεριφερειάρχης  Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, η Γεωργία Μηλάκη, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Δανδουλάκης και Μανουσάκης Νίκος. Στην αποστολή συμμετέχει και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και η παραγωγός Κατερίνα Μπικάκη.

Μελβούρνη Μάχη της Κρήτης

Την Τρίτη 17 Μαΐου η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Στη διάρκεια της σεμνής τελετής ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας απένειμε σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου τον «Χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα» στη Μαρία Λιονή, στον Κώστα Φασουλάκηκαι στο Μενέλαο Μποκέα για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ