Στη συνεδρίαση για την ανάδειξη των Μινωικών Οικισμών και των Γεωπάρκων της Κρήτης o Αλέξης Καλοκαιρινός

Newsroom
Newsroom

Παράλληλα, ο εκλεγμένος δήμαρχος Ηρακλείου συμμετείχε στην εσπερίδα για ένα Ηράκλειο - αειφόρο τουριστικό προορισμό

Σε δυο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, συμμετείχε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Ειδικότερα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης 7/12 στην 1η συνεδρίαση της Χωρικής Ομάδας Διακυβέρνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός της Περιφέρειας Κρήτης, όπου έγινε εκτενής αναφορά στους Μινωϊκούς οικισμούς και τα γεωπάρκα της Κρήτης.

Αλέξης Καλοκαιρινός

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε την υψηλή προτεραιότητα της ατζέντας της συνάντησης για τη νέα Δημοτική Αρχή, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη σχετική προγραμματική σύμβαση του 2010 και την επικαιροποίησή της το 2023. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι αυτό το νέο σχήμα, με την εμπλοκή όλων των φορέων, θα μπορέσει να λειτουργήσει θετικά, έτσι ώστε να υπάρξει συνολικότερη παρέμβαση στα μνημεία της Κρήτης.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετείχε και χαιρέτησε την Εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου με θέμα «Ανοιχτή συζήτηση για ένα Ηράκλειο αειφόρο τουριστικό προορισμό: απολογισμός 2023 - σχεδιάζοντας το 2024». Στην Εσπερίδα συμμετείχαν ομιλητές από τον χώρο του τουρισμού, της αειφόρου ανάπτυξης και της αγροοικολογίας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Μύρων Φλουρής και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε τις διακρίσεις και τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στον τομέα της γαστρονομίας από τον Δήμο Ηρακλείου και την εγγραφή στην UNESCO, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια και από τους επαγγελματίες της πόλης. Επεσήμανε την βασική θέση ότι «Δεν θέλουμε μια πόλη – σκηνικό για τους τουρίστες. Θέλουμε μια Πόλη για όλους, μέσα στην οποία οι επισκέπτες θα βρίσκουν τη θέση τους μαζί με τους κατοίκους. Έναν τουρισμό που θα αποδίδει στην Πόλη και θα έχει χρονική διάρκεια, ιδανικά, δωδεκάμηνη. Αν δούμε τις προβολές που γίνονται για τις ροές των επισκεπτών στην Κρήτη για το μεσοπρόθεσμο μέλλον και κάνουμε αναλογισμό του μεριδίου στο Ηράκλειο, θα δούμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση». Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι το Ηράκλειο έχει καταπληκτικούς πόρους που μπορούν να είναι η βάση για την επέκταση του τουρισμού και πέρα από την υψηλή περίοδο, με βασικό ζήτημα να παραμένει να ωφεληθεί ο τόπος και οι άνθρωποί του. Ανέφερε ότι ο σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει, κοιτάζοντας προς την επόμενη 10ετία, πρέπει να μας οδηγεί στην εξασφάλιση της ανθεκτικότητας της Πόλης, στην ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών, όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, που μπορούν να προκύψουν μέσα από συνέργειες με όλους τους Φορείς. 

Video από την Συνεδρίαση μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/shorts/k3efZx6Y3cI 

 

Video από την Εσπερίδα μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=wbOR57kLCPo 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ