Στην Ιταλία το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Στην Ιταλία το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
Newsroom
Newsroom

Το πρόγραμμα μελετά την πολιτισμική κληρονομιά της Ευρώπης που είναι μοναδική και ποικιλόμορφη

Ο δεύτερος σταθμός του Ευρωπαϊκού ταξιδιού του 2ου Γυμνασίου για το 2022, η πόλη Frosinone της Ιταλίας! Εκεί, 3-10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών των πέντε σχολείων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus ΚΑ229, με τίτλο «Common Roots Make You».

Τα σχολεία είναι: το IES Gabriel Ciscar, από την Oliva της Ισπανίας που είναι το συντονιστικό σχολείο, το Istituto Comprensivo 1 από το Frosinone της Ιταλίας, το Zespol SzkolOgolnoksztalcacych w Jozefowie nad Wisla από την πόλη Jozefow nad Wisla της Πολωνίας, το Agrupamiento de Escolas de Paço de Arcos από το Paço de Arcos της Πορτογαλίας και το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα μελετά την πολιτισμική κληρονομιά της Ευρώπης που είναι μοναδική και ποικιλόμορφη. Οι κοινές μας ρίζες μας επιτρέπουν να εκτιμάμε τη σημασία άλλων πολιτισμών και να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητά τους. Παράλληλα επιδιώκεται η «συμφωνία» σε κοινές δράσεις των σχολείων για το καλό της γης «Common Actions for Earth». Το εταιρικό σχολείο παρουσίασε τις Απόκριες.

ιταλία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκπαιδευτικοί και μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του Istituto Comprensivo 1, συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευής μασκών από ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο του σχολείου, όπως και σε μουσικά δρώμενα. Παρακολούθησαν μουσικές παραστάσεις από την ορχήστρα του σχολείου και βιντεοπροβολές τόσο των Ιταλών μαθητών όσο και των εταίρων.

Στην ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συμμετεχόντων, η ομάδα των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου, προσέφερε επιπλέον, λόγω των ημερών του Πάσχα, χειροποίητες λαμπάδες, έργο των καθηγητών του σχολείου μας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρώμη. Εκπαιδευτικοί και μαθητές περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, Κολοσσαίο, Ρωμαϊκή Αγορά, Πάνθεον, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Piazza Navone, Piazza Venezia, San Pietro in Vincoli, Βατικανό, ναός του Αγίου Πέτρου. Η επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο Σπήλαιο του Collepardo με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αββαείο του Trisulti με τις αξιοθαύμαστες θρησκευτικές και αλληγορικές σκηνές έργων του Filippo Balbi και στο αξιόλογο διασωθέν φαρμακείο της μονής. Ακολούθησε επίσκεψη στη γραφική πόλη Veroli. Οι επισκέπτες κατά την παραμονή τους στο Frosinone, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη, να επισκεφτούν στην άνω πόλη το Αρχαιολογικό Μουσείο, το εργαστήριο πηλού, το Καμπαναριό της πόλης με την πανοραμική θέα, το Μουσείο των Αποκριών και το τοπικό εργαστήριο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πέντε μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου καθώς και οι εκπαιδευτικοί: Σδόνα Σπαθούλα, Περυσινάκη Βασιλεία και η υποδιευθύντρια Μαρκάκη Ιωάννα. Ο επόμενος σταθμός είναι το Paço de Arcos της Πορτογαλίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 21-27 Ιουνίου 2022.

ιταλία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ