Στην καρδιά του Ψηλορείτη η επόμενη πεζοπορία του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Μία εύκολη πεζοπορία για όλες και όλους στην "καρδιά" του Ψηλορείτη, θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 6-11-2022.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών:

"Η πορεία θα είναι όλη από χωματόδρομο, θαυμάζοντας την φύση του Ψηλορείτη με το άγριο και συνάμα γαληνευτικό τοπίο του.

Ξεκίνημα από το οροπέδιο της Νίδας(υψόμ.1370μ).Προχωράμε με νότια κατεύθυνση προς τον 'Πόρο της Μηλιάς' και λίγο παρακάτω θα κάνουμε αριστερά με ανατολική κατεύθυνση προς την τοποθεσία 'Αμουδάρα'.

Θα περάσουμε την τοποθεσία το 'Νερό του Βαρσάμου' και αριστερά μας θα έχουμε τον όγκο του 'Πίπερου' και στα δεξιά μας τον πιο επιβλητικό όγκο της 'Χαλασοκεφάλας'.Προχωράμε τον χωματόδρομο και φθάνουμε στην 'Αμουδάρα'(υψόμ.1470μ).Αφού καθήσουμε για ξεκούραση και για τις θερμιδούλες μας θα γυρίσουμε από τον ίδιο δρόμο στο οροπέδιο της 'Νίδας'.Στην συνέχεια όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το 'Ιδαίον Άντρον'(υψόμ.1500μ),πάλι από χωματόδρομο λίγο πιο πάνω.Στην συνέχεια περιμένουμε την επιστροφή της Β' Ομάδος.

Ω.Π. 4:00    Β.Δ.  1

Β' ΟΜΑΔΑ: Μετά την τοποθεσία 'Αμουδάρα', συνεχίζει ανηφορικά σε μονοπάτι και ελεύθερη πορεία για την κορυφή της 'Χαλασοκεφάλας'(υψόμ.1917μ).Η θέα από εδώ πάνω ανεμπόδιστη.Στην συνέχεια κατηφορίζουμε προς την τοποθεσία 'Αλικαδάμ'(υψόμ.1590μ) με τα πέτρινα πηγάδια και συνεχίζουμε για την κορυφή 'Σωρός'(υψόμ.1721μ).Κατηφορίζουμε με δυτική πορεία προς τον 'Πόρο Μηλιάς' και από χωματόδρομο τερματίζουμε στο οροπέδιο της 'Νίδας'.

Συνάντηση με την Α'Ομάδα και με το λεωφορείο θα μεταβούμε στα Ανώγεια για φαγητό όποιος επιθυμεί.

Ω.Π.  7  Β.Δ. 2+

Αρχηγός: Καμπανός Γιώργος    τηλ:6947-604748

Αναχώρηση:  07:00 

Δεν ξεχνάμε την μάσκα προσώπου στο λεωφορείο για την προστασία της υγείας όλων μας". 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ