Στην κινητοποίηση για την πρωτομαγιά και οι αγρότες των Χανίων

Στην κινητοποίηση για την πρωτομαγιά και οι αγρότες των Χανίων

Συμμετέχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται αύριο Πέμπτη και στην Κρήτη συμμετέχουν οι αγρότες των Χανίων. Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων:

"Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστική στράτευση  στο πλάι της εργατικής τάξης  και ταυτόχρονα απευθύνει  κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στης 6 Μαΐου, στις 10.30π.μ. στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες του νομού μας, βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη επίθεση που υποθηκεύει την ίδια μας την ύπαρξη. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα που προκαλεί και οξύνει η  πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, με πυξίδα τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ και τις αξιώσεις των κάθε λογής επιχειρηματικών συμφερόντων. Η πανδημία και το lockdown, η μη ύπαρξη κατώτατων εγγυημένων τιμών στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα ώστε να διασφαλίζουμε εισόδημα επιβίωσης, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή και, οι νέοι Δασικοί χάρτες κ.ά. είναι ένα σύνολο προβλημάτων που λειτουργούν αθροιστικά σε βάρος μας.

Παρόμοια επίθεση εν μέσω πανδημίας δέχεται η εργατική τάξη της χώρας μας στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της, επίθεση  που εκπορεύεται από τα ιδία συμφέροντα που έχουν φέρει και εμάς σε αυτή τη δίνη θέση. Ενστερνιζόμενοι και εμείς το σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς,  «Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής» έχοντας σφυρηλατήσει μια στερεά συμμαχία  κάνουμε την αρχή για να αποτελέσει η 6η Μάη μια πρώτη απάντηση στους βάρβαρους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου για 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, για απελευθέρωση των απολύσεων και γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Δεν ξεχνάμε ότι στις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια σημαντική για τον αγώνα μας ήταν η έκφραση της αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης από την εργατική τάξη και τα ταξικά σωματεία της

Με τη συμμετοχή μας διεκδικούμε:

  • Την επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών στο νόμο μας, συμφώνα με της προτάσεις που έχει καταθέσει η ομοσπονδία.
  • Άμεσα μετρά για την σωστή και έγκαιρη εκτέλεση του προγράμματος της δακοκτονίας
  • Να ληφθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.
  • Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς   με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, πρόσληψη του αναγκαίου επιστημονικού προσωπικού για γρήγορες εκτιμήσεις στης ζημίες, γενναία  χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να δοθούν οι παρακρατημένες επιχορηγήσεις στον οργανισμό που από το 2011 εκκρεμούν.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Να σταματήσει η αισχροκέρδεια στις πλάτες παραγωγών και καταναλωτών  που γίνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων. 
  • Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.
  • Μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων, όπως πάμπολλες φορές οι γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εδώ και ένα χρόνο μέσω των συνδικαλιστικών τους φορέων έχουν ζητήσει. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για να πάρουν ανάσα τα Δημόσια Νοσοκομεία,  να σταματήσει η κερδοσκοπία τούτες της δύσκολες ώρες των ιδιοκτήτων των μεγάλων Νοσοκομείων πάνω στο πόνο και στις ανάγκες του εργαζομένου λάου.
  • Να ανοίξουν τώρα οι πανεπιστημιακές σχόλες με όλα τα μετρά υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη του κράτους". 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ