Στην πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Στρατηγικής Εμβληματικών Διαδρομών ο Παύλος Μπαριτάκης

Newsroom
Newsroom

«Μέσα από τη σύμπραξη δυνάμεων και τη συνεργασία με τους φορείς παρακολούθησης, δέσμευση μας είναι πως ο Δήμος Βιάννου θα μετάσχει με ολοκληρωμένη πρόταση για την ένταξη νέων έργων», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης.

Ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της Κρήτης, μέσα από την προστασία και ανάδειξη περιοχών του νησιού, έγινε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο.

Ο λόγος για την 1η συνεδρίαση της Χωρικής Ομάδας Διακυβέρνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επεμβάσεων Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός Περιφέρειας Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε παρουσία - μεταξύ άλλων - του εκλεγμένου Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, νυν και εκλεγμένων Δημάρχων και άλλων στελεχών φορέων και Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων για τον στρατηγικό σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιηθεί, με στόχο την ανάδειξη περιοχών σπουδαίας ιστορικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής αξίας. 

«Μέσα, τόσο από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, όσο και από τις επόμενες που θα ακολουθήσουν, μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός - από κοινού - σχεδιασμού, με στόχο την ανάδειξη της Κρήτης μας και ιδιαίτερα περιοχών της, που είτε είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους της UNESCO, είτε είναι υποψήφιες προς ένταξη. 

Ως Δήμος Βιάννου, του οποίου ένα τμήμα του και συγκεκριμένα η τοπική Κοινότητα Χόνδρου, περιλαμβάνεται στη νέα ΟΧΕ, θα ενεργήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, συμβάλλοντας, αφενός στη δημιουργία μιας εμβληματικής διαδρομής από τη μια άκρη της Κρήτης, αφετέρου στην προβολή του Περιβάλλοντος, της Ιστορίας και του Πολιτισμού του νησιού μας.

Μέσα από τη σύμπραξη δυνάμεων και τη συνεργασία με τους φορείς παρακολούθησης, δέσμευση μας είναι πως ο Δήμος Βιάννου θα μετάσχει με ολοκληρωμένη πρόταση για την ένταξη νέων έργων», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης.

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ