Στις 20 Νοεμβρίου η δίκη των τοκογλύφων

Newsroom
Newsroom

Δε θα δικαστούν για εγκληματική οργάνωση, οι βασικοί κατηγορούμενοι

Για τις 20 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε η εκδίκαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης, της υπόθεσης εκβιασμών και τοκογλυφίας σε βάρος Ηρακλειωτών. Ωστόσο όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, οι βασικοί κατηγορούμενοι δε θα δικαστούν για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2022 μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και τότε είχαν προκαλέσει αίσθηση όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Προφυλακισμένοι για την υπόθεση είναι ένας 47χρονος Ηρακλειώτης, υπόδικος των φυλακών Νεάπολης, στον οποίο αποδιδόταν ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα και αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και δύο Αλβανοί, 33 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είναι υπόδικοι στις φυλακές Χανίων και αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Για την υπόθεση προφυλακισμένος στις φυλακές Αλικαρνασσού είναι και ένας 46χρονος Ηρακλειώτης.

 

Δείτε επίσης:

Υπόθεση τοκογλυφίας: δεν θα δικαστούν οι βασικοί κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Κύκλωμα τοκογλυφίας: Κεντρικό ζητούμενο να "ανοίξουν κι άλλα στόματα"

Κύκλωμα τοκογλυφίας: τέσσερις στη φυλακή

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Πηγή: Φωτογραφία via rawpixel.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ