Στις 4 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Χανιά

Στις 4 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Χανιά

Αλλάζει τοποθεσία το δέντρο για πρώτη φορά

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

Φέτος, για πρώτη φορά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετείται στο παλιό λιμάνι των Χανίων, στον χώρο πίσω από το Γιαλί Τζαμισί, και η τελετή φωτοδότησης, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, θα συνοδεύεται από την φιλαρμονικη μπάντα του δήμου, την παιδική χορωδία και το μουσικό συγκρότημα Freaktones.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν μουσικές παραστάσεις και προβολές ταινιών στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ενω στο Μεγάλο Αρσενάλι θα πραγματοποιηθεί η δράση «Παράθυρο με θέα», που δίνει τη δυνατότητα σε μικρά καλλιτεχνική σχήματα να παρουσιάζουν το έργο τους παρουσία του κοινού. Επίσης, ο κ. Γιαννακάκης έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος διεξαγωγής του «Santa run».

Ο αντιπρόεδρος της πολιτιστικής επιχείρησης του δήμου (ΚΕΠΕΔΔΗΧ-ΚΑΜ), Μανώλης Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι στο Μεγάλο Αρσενάλι θα λειτουργήσει από τις 17 Δεκεμβρίου το εργαστήριο του Αϊ Βασίλη, που θα δώσει την δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τοπικά παραδοσιακά προιόντα.

Παράλληλα με τη φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο παλιό λιμάνι θα φωτοδοτηθεί και το δέντρο που τοποθετήθηκε έξω απο τη δημοτική αγορά της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ