Στις αρχές Δεκεμβρίου θα παραδοθούν οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα παραδοθούν οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας

Για ποιους λόγους καθυστερεί το έργο

Οι εργασίες στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, στο  σύνολό τους, ωστόσο το έργο δεν μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία εξαιτίας γεωτεχνικών προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την εκτέλεση των εργασιών στις λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.

 Ο εργολάβος έχει πάρει επίσημη παράταση μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2020. 

Οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου από την  αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και η επιβλέπουσα μηχανικός του εργολάβου έκαναν αυτοψία στο σημείο, μαζί με το  Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Πετούση, όπου συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι εξελίξεις.

Σύμφωνη με τη "Φωνή του Μαλεβιζίου, " Μέλημα μας είναι η ασφάλεια, σχολίασαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατά τη συνομιλία τους με το Δήμαρχο, για αυτό και το έργο θα παραδοθεί ολόκληρο και όχι τμηματικά.

Αγία Πελαγία

 Εκτός από το πρόβλημα με τα εδάφη στις λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα με βράχο  επί της Εθνικής Οδού που λόγω της κακοκαιρίας «άνοιξε».

Τα προβλήματα  που προέκυψαν κατά την εκτέλεση όταν  έγιναν οι επιτομές στο οδόστρωμα,  με μελέτη θα αντιμετωπίσει το ίδιο το υπουργείο Υποδομών ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος των εργασιών θα κυμανθεί στα 650.000 ευρώ.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η έξοδος στον κόμβο της Αχλάδας, όπου η μελέτη εξ αρχής δεν προέβλεπε πως θα έχουν έξοδο από  την Εθνική Οδό οι διερχόμενοι οδηγοί από το Ρέθυμνο, που θα αναγκάζονται να διανύουν επιπλέον χιλιόμετρα για να εισέλθουν στην Αγία Πελαγία.

Δεν πρόκειται για αστοχία του έργου, σχολίασε υπηρεσιακός παράγοντας, πρόκειται για κάτι που δεν είχε προβλεφθεί καν επί της αρχικής μελέτης και θα το αντιμετωπίσουμε πιθανότατα με νέα εργολαβία. Ο Δήμαρχος έχει ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις.    

 «Το έργο όπως μας ενημέρωσαν επίσημα θα παραδοθεί τέλος του χρόνου» δήλωσε ο κ. Μποκέας σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά με δεδομένο και τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που είχε εξαρχής. Ο ίδιος ενημερώθηκε επίσημα σήμερα για όλες τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών  από την πρώτη στιγμή.

Όσον αφορά στο θέμα με την Αχλάδα ήδη η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για να γίνει προεκτίμηση κόστους μελέτης για να δρομολογηθεί η επίλυση αυτού του μεγάλου ζητήματος, και να κατασκευαστεί νέο ρεύμα εξόδου, από Ρέθυμνο προς Αγία Πελαγία και από Αχλάδα προς Ηράκλειο.

Φωτογραφίες: fonimaleviziou.gr

Πηγή: fonimaleviziou.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ