Στις δομές Ηρακλείου και Ρεθύμνου ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Στις δομές Ηρακλείου και Ρεθύμνου ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και παροχή υπηρεσιών, και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Διήμερη επίσκεψη στις Μονάδες Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του Ο.Κ.Α.Ν.Α σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, πραγματοποίησαν  ο Πρόεδρος, κ. Αθ. Θεοχάρης και  ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθ. Δημητριάδης, την Πέμπτη   08.04.21 και την Παρασκευή 09.04.2021.

Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναντήσεις με το προσωπικό των δύο μονάδων, όπου διαπιστώθηκε  η εύρυθμη λειτουργία τους και παροχή υπηρεσιών, και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή τους στη Μ.Ο.Θ.Ε. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ., ενημερώθηκαν από τον Υπεύθυνο της Μονάδας, Ψυχίατρο, κ. Σβορώνο για την παραχώρηση χώρου εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης στην Μονάδα. Πραγματοποιήθηκε εποπτεία του χώρου και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα και η χρησιμότητά του στην λειτουργία της δομής. Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα διασυνδεθεί ο ένας χώρος με τον άλλον, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους και να παρέχεται παθολογική κάλυψη με πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, και άλλες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας της μονάδας και της καθημερινότητας της. Η Διοίκηση αναγνώρισε την σημαντική προσπάθεια των στελεχών της Μονάδας για την κάλυψη των αναγκών του Ηρακλείου και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή τους για εισαγωγές αιτημάτων θεραπείας και την απορρόφηση της λίστας.

Στη Πρότυπη Μονάδα Θεραπείας Εξαρτήσεων Ρεθύμνου, ο κ. Θεοχάρης και  κ. Δημητριάδης πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με την Υπεύθυνη της μονάδας, Ψυχολόγο, κα Ζιώγου και τα στελέχη  της σχετικά με την ανάπτυξη του θεραπευτικού δικτύου δομών και υπηρεσιών του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στην περιοχή, που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης αυτό το διάστημα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης (Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020»). Συγκεκριμένα  οι νέες δομές – υπηρεσίες αφορούν στη σύσταση Πολυδύναμου Κέντρου στο Ρέθυμνο με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συμπεριφορικών εξαρτήσεων, καθώς και στη δημιουργία Κινητής Μονάδας με στόχο την εφαρμογή της φιλοσοφίας της μείωσης της βλάβης στα εξαρτημένα άτομα με την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας σε ενεργούς χρήστες, τη διανομή υλικού ασφαλούς χρήσης, την παραπομπή και διασύνδεσή με άλλες δομές της κοινότητας.

Τέλος, η επίσκεψη σφραγίστηκε με την συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Μαρκάκη. Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ευχαρίστησε τον Διοικητή για την αρωγή και  την  άψογη συνεργασία του Νοσοκομείου με τον Οργανισμό, γεγονός που αναδεικνύει  την ουσιαστική αναγνώριση του έργου της Μονάδας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ