Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Κοντομαρί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Newsroom
Newsroom

"Φωτεινός φάρος προς το μέλλον η αντίσταση του Κρητικού λαού" ανέφεραν σε δηλώσεις τους

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 82 χρόνια από τη σφαγή αμάχων στο Κοντομαρί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Χανίων Ανθούσης Δημήτης και Ντουνιαδάκης Γιάννης δήλωσαν ότι τέτοιες μέρες η πίστη μας στο μεγαλείο του λαού, ο οποίος παλεύει για το δίκιο του, γιγαντώνεται και μας οδηγεί σαν φωτεινός φάρος προς το μέλλον.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Ανθούσης είπε: Η αντίσταση του κρητικού λαού σηματοδότησε την έναρξη της αντίστασης κατά του ξένου και του ντόπιου κατακτητή. Αυτό ακριβώς το παράδειγμα θέλησαν να κάμψουν οι Ναζί κατακτητές επιστρατεύοντας για πρώτη φορά το μέτρο των αντιποίνων: Την αρχή έκαναν με το Κοντομάρι,  με την πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην ιστορία της Ευρώπης και ακολούθησαν εκατοντάδες χωριά στην Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην γραμμή των μαχών παρά τα πλήγματα τα οποία είχε δεχθεί από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες. Σήμερα, 82 χρόνια μετά, οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι ενώσεις των ιμπεριαλιστών  διαμορφώνουν μια καινούργια βαρβαρότητα για τους λαούς του κόσμου. Ο λαός, όπως και τότε, έτσι και σήμερα δεν έχει τίποτα να περιμένει από επίδοξους σωτήρες και ολοκληρώνοντας κάλεσε τον χανιώτικο λαό να στηρίξει στις εκλογές της 25ης Ιούνη το ΚΚΕ τη μόνη δύναμη η οποία, διαχρονικά, στέκεται στο πλάι του για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των παλαιότερων γενιών, για να ανοίξει ο δρόμος και να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι σύγχρονες ανάγκες μας για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Αντίστοιχα ο Γιάννης Ντουνιαδάκης τόνισε: Η εποποιία που έγραψαν οι λαοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκείνη που έγραψε ο κρητικός λαός στη Μάχη της Κρήτης δείχνει το αξεπέραστο μέγεθος της δύναμής τους, όταν βγαίνουν στο προσκήνιο της Ιστορίας. Σήμερα οι εξελίξεις καθιστούν επίκαιρο όσο ποτέ το ιστορικό δίδαγμα της αντίστασης του λαού, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, η οποία  γεννά  πόλεμο, φτώχια, προσφυγειά. Συγκεκριμένα ανέφερε: ο συνεχιζόμενος  ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία καταρρίπτει το μύθο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ως καταφύγιο ασφάλειας και σταθερότητας  για τους λαούς και κάλεσε, με τη σειρά του, τον χανιώτικο λαό  να επαγρυπνά, να διδάσκεται από την ιστορική πείρα, ειδικά σήμερα, όπου η χώρα μας είναι στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα αφού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, προωθώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στις επερχόμενες εκλογές να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ ώστε να γιγαντωθεί η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για καμιά αλλαγή συνόρων, την οποία πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ