Στις κινητοποιήσεις κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ο επιχειρηματικός κόσμος

Newsroom
Newsroom

Κάλεσμα για συμμετοχή από τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων - "Ναι" στην καταστολή της φοροδιαφυγής, "όχι" στα προβλήματα που προκαλεί το νέο νομοσχέδιο

Κινητοποίηση στο Ηράκλειο και στα Χανιά, μεθαύριο Τετάρτη, κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ), σε ανακοίνωσή του αναφέρουν ότι δεν είναι ενάντια στην καταστολή της φοροδιαφυγής αλλά θεωρούν ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις, καθώς όπως σημειώνουν "ο οριζόντιος τρόπος φορολογικής εφαρμογής είναι άδικος και δημιουργεί μεγάλες αδικίες στους επιχειρηματίες".

Στην κοινή ανακοίνωση ΕΣΕΕ και ΟΕΣΚ αναφέρονται επίσης τα εξής:

Το λιανικό εμπόριο της Ελλάδος θεωρεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πλαίσιο δίκαιο και αποτελεσματικό, στην κατεύθυνση εφαρμογής εσόδων και εξόδων. 

Προτείνουμε στους Εμπορικούς Συλλόγους να αντιδράσουν σε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο και να ζητήσουν την απόσυρση του.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, προτρέπει όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα αποφασίσει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος δηλώνοντας την αντίδραση τους.

Ολοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, το λουκέτο είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και στην αύξηση της ανεργίας.

 

Κινητοποίηση στα Χανιά

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων,  συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει συντονισμένα οι επιτροπές ελευθέρων επαγγελματιών – Επιστημόνων Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, καλεί τους συναδέλφους σε μια δυναμική παρουσία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 π.μ.  έξω από την Εφορία Χανίων (οδός Τζανακάκη) "για να διαμαρτυρηθούμε για το άδικο και ισοπεδωτικό νέο φορολογικό νομοσχέδιο και για την εκ προοιμίου αντιμετώπισή μας ως φοροφυγάδες".

OEBENX Χανιά Διαμαρτυρία Επιχειρήσεις Φορολογικό Νομοσχέδιο

Διαμαρτυρία στο Ηράκλειο

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης στις 12.00 στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, απευθύνει η ΟΕΒΕΝΗ μετά την κοινή σύσκεψη των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων του Νομού, που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τετάρτη 15/11/2023, καθώς και την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) παρουσία Προέδρων και εκπροσώπων των Σωματείων – Μελών της την Πέμπτη 16/11/2023, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλων στη στην απεργία, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωση της ΟΕΒΕΝΗ αναφέρονται τα εξής:

  • Λέμε ΟΧΙ στη στοχοποίηση και τον αφανισμό των ελευθέρων επαγγελματιών και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 
  • Η Συμμετοχή των σωματείων της ΟΕΒΕΝΗ θα είναι μαζική δίνοντας δυναμικά το παρών εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητώντας την επιτακτική απόσυρση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου,
  • Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού. 
  •  

Η συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 12:00 κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξη των ελευθέρων επαγγελματιών όσο και για την αξιοπρέπεια τους.

οεβενη φορολογικό νομοσχέδιο

Το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Νομού Ηρακλείου "Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ", ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), αποφάσισε, καλώντας όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν στην απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει καθοριστεί για την Τετάρτη 22 Νοέμβριου 2023, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη αντίδραση τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητώντας την επιτακτική απόσυρση του νέου σχεδίου νόμου. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, στην Πλατεία Ελευθερίας και η συμμετοχή όλων την κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ