Στο 99,90% η απορρόφηση για το CLLD/LEADER Αλιείας του Ν. Λασιθίου

Newsroom
Newsroom

Eντάχθηκαν 14 έργα εκ των οποίων τα 2 ήταν δημόσια και τα υπόλοιπα 12 ιδιωτικά

Στο Μέτρο 8.3.3. της Προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας του Ν. Λασιθίου, εντάχθηκαν 14 έργα εκ των οποίων τα 2 ήταν δημόσια και τα υπόλοιπα 12 ιδιωτικά, όπως ανακοίνωσε η Αναπτυξιακή Λασιθίου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Με ιδιαίτερη επιτυχία και χωρίς καθυστερήσεις πραγματοποιήθηκαν οι αποπληρωμές όλων των έργων, με συνολικό κόστος που ανήλθε σε 1.958.868,34€ και με δημόσια δαπάνη 1.213.661,08€.

Τα δημόσια έργα αφορούν στην βελτίωση πρόσβασης και αισθητικής αναβάθμισης της διαδρομής στην αλιευτική περιοχή Αγκαθιά-Χιώνα και σε αντικατάσταση δημοτικού φωτισμού στον Μ. Γιαλό. Ικανοποιώντας έτσι τους στόχους του προγράμματος που είναι η διαμόρφωση κατάλληλων και ελκυστικών συνθηκών διαβίωσης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού.

Τα ιδιωτικά έργα αφορούν στην βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής, τη διαφοροποίηση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με στόχο τη διαφοροποίηση και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Αλιείας του Ν. Λασιθίου συμμετείχαν επιχειρήσεις με θαλάσσιες δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ, αλιευτικό τουρισμό, παιχνιδιών θάλασσας, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε αλιευτικές περιοχές, καταδυτικά κέντρα κ.α.

Ανάμεσα στα έργα του προγράμματος του CLLD/LEADER Αλιείας του Ν. Λασιθίου, ιδιαίτερη σημασία έχει η ίδρυση συνεργείου επισκευής και συντήρησης σκαφών σε συνδυασμό με χώρο στάθμευσης και φύλαξης σκαφών εντός ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου καθώς και ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενης επιχείρησης επισκευής πλοίων και σκαφών. Τα συγκεκριμένα έργα  μπορούν να αποτελέσουν μέρος μια γενικότερης στρατηγικής του Δήμου για την ανάδειξη και την προώθηση της μαρίνας του Αγίου Νικολάου.  

 Όλοι οι δικαιούχοι του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, του Νομού Λασιθίου προσέφεραν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στους νικητές της λαχειοφόρου αγοράς, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ημέρας Αγάπης και τους ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά για την πολύ καλή συνεργασία".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ