Κτηνίατροι "εναντίον" Περιφέρειας Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει σε ψήφισμά της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων

Για "πρωτοφανή αντιυπαλληλική στάση" καταγγέλλει την Περιφέρεια Κρήτης σε ψήφισμά της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, με αφορμή το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας τριών εργαζόμενων της περιφέρειας,  ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων. 

Αναλυτικά το ψήφισμα της Ένωσης αναφέρει:

"Η Γενική Συνέλευση της 16ης Φεβρουαρίου 2024 της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. με αφορμή την με  αριθ. 70/2024 απόφαση της περιφερειακής επιτροπής Κρήτης για την άσκηση  αναίρεσης κατά της τελεσίδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, για το  επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας τριών εργαζόμενων της περιφέρειας,  ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων, με σύμβαση ΙΔΑΧ, καταγγέλλει την πολιτική κατά των  εργαζομένων και ειδικά των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων που εφαρμόζει η  περιφερειακή αρχή Κρήτης, βάζοντας σε χρήση κάθε μέσο, προκειμένου να  προωθήσει μέτρα και νομοθετήματα που τσακίζουν τους εργαζόμενους της. 

Στη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής στις 30 Γενάρη, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία- η κατάθεση αίτησης αναίρεσης της Περιφέρειας Κρήτης στον  Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου που αναγνωρίζει την  υποχρέωση της Περιφέρειας Κρήτης να καταβάλλει σε τρεις ΠΕ κτηνιάτρους,  εργαζόμενους της Περιφέρειας το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για  το χρονικό διάστημα από 01/01/2017 έως 31/01/2022, αγνοώντας το πόρισμα της  Επιστημονικής Επιτροπής της Κυβέρνησης και τις τραγικές συνθήκες υποστελέχωσης  και υγιεινής και ασφάλειας που εργάζονται οι υπάλληλοι των Κτηνιατρικών  Υπηρεσιών στην Περιφέρειας Κρήτης.  

Σε όλους τους Κτηνιάτρους Δημοσίους Υπαλλήλους προκαλεί αλγεινή  εντύπωση η στάση των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Κρήτης να  στραφούν ενάντια στην απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου που κατέστη  τελεσίδικη στις 28-12-2023 και άρα εκτελεστή, που σημαίνει ότι θα πρέπει να  καταβληθεί στους εργαζόμενους το ποσό που τους αναλογεί. Η ενέργεια αυτή είναι  πρωτοφανής και δεν συνάδει με την συνήθη πρακτική της διοίκησης, γεγονός που  μας προβληματίζει και επιβεβαιώνει τη στοχοποίηση του κλάδου από διάφορα  κέντρα εξουσίας.  

Αποτελεί πρόκληση οι συγκεκριμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να επικαλούνται  τη «νομιμότητα» και το «γράμμα του νόμου», όταν το δικαστήριο δικαιώνει  εργαζόμενους και αυτοί αμφισβητούν στην πράξη την απόφαση και σπεύδουν για  αναίρεση στον Άρειο Πάγο. 

Και να σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση αφορά το …«υπέρογκο» ποσό των περίπου  20.000 ευρώ συνολικά για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από  01/01/2017 έως 31/01/2022 για την ειδικότητα των κτηνιάτρων που ανήκει  αδιαμφισβήτητα στις επαγγελματικές ομάδες υψηλού κινδύνου και την εργασία τους  στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, που είναι αναμφισβήτητα ανθυγιεινή  (η επαγγελματική ενασχόληση σε στάβλους με ζώα, σε σφαγεία και σε εγκαταστάσεις  επεξεργασίας προϊόντων ζωικής προέλευσης που συνεπάγεται πολλαπλούς  κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων).  

Ζητάμε ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου των Κτηνιάτρων Δημοσίων  Υπαλλήλων, καθώς και των συνθηκών στις οποίες εργάζονται, την άμεση απόσυρση  της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο". 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ