Στο Δημοτικό Συμβούλιο το δάνειο προς τον Δήμο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη - Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Δεν είναι καθόλου εύκολος ο δρόμος του δανεισμού του Δήμου Ηρακλείου»

Με την έγκριση, κατά πλειοψηφία, του ελλειμματικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 και την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για σύναψη δανείου ισοσκελισμού και εξουσιοδότησή της για τις περαιτέρω ενέργειες, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρός της, Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή σε αυτή την έκτακτη συνεδρίαση, χαρακτήρας που έγινε ομόφωνα αποδεκτός από τα μέλη της Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έκανε αναφορά στα δεδομένα που έχουν οδηγήσει σε μη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επεσήμανε την αναγκαιότητα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, δεδομένου ότι όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην ανάγκη υλοποίησης των έργων. Αναφέρθηκε επίσης στα αναπτυξιακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό 2024, στις προσπάθειες γενικότερου εξορθολογισμού που καταβάλλονται, στην ίδια την προσπάθεια να αξιοποιηθεί το δάνειο ως το πλέον κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά και στο γεγονός ότι δεν είναι καθόλου εύκολος ο δρόμος του δανεισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αγριμανάκη, καθώς και όλους του εμπλεκόμενους Αντιδημάρχους, την Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο Σπύρο Δοκιανάκη, αλλά και όλα τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Επόμενος σταθμός στον οδικό χάρτη της Δημοτικής Αρχής για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2024, είναι η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Πέμπτη 29/2. 

Ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα συνίσταται στο γεγονός ότι, ένεκα αδυναμίας ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 για να μπορέσει να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση των υποχρεώσεών του υφίσταται ανάγκη να συνομολογηθεί δάνειο ισοσκελισμού σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4325/2015 ύψους 26.987.420,40 € ποσό που υπολείπεται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού με αποκλειστικό σκοπό την χρηματοδότηση των χρεών του, τα οποία προέρχονται από πάσης φύσεως δαπάνες και να παραπέμψει το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή ώστε να ενεργήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές ορίζονται στην παρ. ιβ) του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.

 

Δείτε τον προϋπολογισμό εσόδων (εδώ) και δαπανών (εδώ)

 

Δείτε επίσης:

Η ξεροκέφαλη πραγματικότητα, οι «μπαλοθιές» Καλοκαιρινού και τα ξενύχτια για να βγει ο προϋπολογισμός!

Δήμος Ηρακλείου: Ο προϋπολογισμός και το έλλειμμα των 27 εκατ. ευρώ!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ