Στο Φανάρι Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο

Newsroom
Newsroom

Οι Σεβάσμιοι Ιεράρχες μετέβησαν στο Φανάρι με αφορμή τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συνοδική αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, βρίσκεται από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Φανάρι στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ως μέλος της Συνοδικής Αντιπροσωπείας.

Το πρωί της Τρίτης, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση τη Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία αποτελείται από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, τον νέο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, καθώς και τα πρόσφατα προαχθέντα μέλη του Συνοδικού Γραφείου, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιγραμματέα Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη, τον Πανοσιολογιότατο Υπογραμματέα Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Μπατσάκη και τον Πανοσιολογιότατο Κωδικογράφο Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Καρακωνσταντάκη.

ekklisia

Ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε με πολλή χαρά την Αντιπροσωπεία και για μία ακόμη φορά, επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς αγάπης της Μεγάλης Εκκλησίας προς την Εκκλησία της Κρήτης.

ekklisia2

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος με λόγους αφοσιώσεως και τιμής υπέβαλε προς τον Παναγιώτατο τα σεβάσματα συμπάσης της Εκκλησίας Κρήτης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλοι μαζί, με ενότητα και αγάπη, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας, θα συνεχίσομε τον αγώνα της πίστεως και της μαρτυρίας στα δύσκολα αυτά χρόνια, στα οποία ζούμε.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προσέφερε στον Παναγιώτατο Ιερά Εικόνα, που φιλοτέχνησε ο Ρεθύμνιος αγιογράφος κ. Νικόλαος Ρουσσάκης και αναπαριστά τους Αγίους Αποστόλους Ανδρέα τον Πρωτόκλητο και Βαρθολομαίο, την οποία ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε με μεγάλη χαρά".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ