Στο ιερό βουνό των Μινωιτών ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Στο ιερό βουνό των Μινωιτών ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Την ερχόμενη Κυριακή η πεζοπορία

Το ιερό βουνό των Μινωιτών τον Γιούχτα θα επισκεφτεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Θα ξεκινήσουμε από την βορεινή πλευρά του πάνω απ την Σύλλαμο. Θα ανηφορήσουμε σε μονοπάτι στην ΒΔ πλευρά του βουνού μέχρι το Ιερό Κορυφής και από κει στο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού, με την ιδιαίτερη κατασκευή, μοναδικό σ’ ολόκληρη την Κρήτη. Θα περπατήσουμε ακόμα στην περιοχή, που ονομάζεται "Κούτελο και τη Μύτη του Δια", επειδή θυμίζει ανθρώπινο πρόσωπο που κοιτάζει τον ουρανό, γεγονός που του χάρισε και τη φήμη του ως ιερό όρος του Δία. Αν ήμαστε τυχεροί, θα απολαύσουμε το πέταγμα των ορνέων  σχεδόν πάνω από το κεφάλι μας και την θέα προς τον Ψηλορείτη και την οροσειρά της Δίκτης. Θα κατέβουμε από την ανατολική πλευρά προς τις Αρχάνες ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση και πευκόδασος. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: με λεωφορείο από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί. Η μεταφορά μας στην αφετηρία θα γίνει με  με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή όσο γίνεται πιο γρήγορα, οι θέσεις είναι περιορισμένες.  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και απαιτείται άμεση πληρωμή με τη δήλωση συμμετοχής. Η επιβίβαση στο λεωφορείο με μάσκα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test και ταυτότητα. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) ως την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

Υ.Δ.:  600 μέτρα

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 12 χιλιόμετρα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Μαρίνος Γκόγκολος - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ.6979687576).  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ