Στο Ηράκλειο η Ζώη Ράπτη - Εγκαίνια για το Κέντρο Ημέρας Αλτσχάϊμερ στο ΠΑΓΝΗ

Στο Ηράκλειο η Ζώη Ράπτη - Εγκαίνια για το Κέντρο Ημέρας Αλτσχάϊμερ στο ΠΑΓΝΗ

Θα λειτουργήσει για 18 μήνες στο νοσοκομείο

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα η υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητα στην ψυχική υγειά και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, για τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάϊμερ, το οποίο θα λειτουργήσει 18 μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου και στη συνέχεια στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Κέντρο Υγείας Αλτσχάιμερ

 Η κ. Ράπτη μίλησε για την σπουδαιότητα της μονάδας και την έμπρακτη στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτακη στην υλοποίηση του έργου αλλά και γενικότερα στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις και από την Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γ. Χαλκιαδάκη. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχς Λάμπρος Βαμβακάς

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε υπογραφεί η σύμβαση με προϋπολογισμό 575.000 για την λειτουργία του «Ολοκληρωμένου Κέντρου Ημέρας για Ηλικιωμένους Ασθενείς με Άνοια Νόσου Alzheimer» στο πρώην ΠΙΚΠΑ Ηρακλείου που βρίσκεται επί των οδών Μαλικούτη, Δούκος Μποφόρ, Μεραμβέλου και Υγείας στο κέντρο του Ηρακλείου.


Κέντρο Υγείας Αλτσχάιμερ

Κέντρο Υγείας Αλτσχάιμερ


 

Δείτε επίσης:

Στο επίκεντρο η Ψυχική Υγεία - Ποιους είδε, τι συζήτησε η Υφυπουργός Ζ. Ράπτη

575.000 ευρώ για Κέντρο Ηλικιωμένος με αλτσχάιμερ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ