Στο πλευρό των μηχανικών ο Χάρης Μαμουλάκης

Ζητάει παράταση της προθεσμίας υπαγωγής αυθαιρέτων στο σχετικό νόμο

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης φέρνει στη Βουλή τη σχετική επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την οποία ζητείται παράταση των προθεσμιών για την υπαγωγή στις διατάξεις των νόμων για αυθαίρετα κτίσματα και αδήλωτα τετραγωνικά.

«Πρόκειται για ένα εύλογο αίτημα του τεχνικού κόσμου που αφορά πολλές χιλιάδες ιδιοκτητών ακινήτων, αφού οι συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο της καραντίνας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, δεν επέτρεψαν να κυλήσουν ομαλά οι σχετικές διαδικασίες» τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να δώσει την απαιτούμενη λύση, με την παράταση της σχετικής προθεσμίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι θετικό, αλλά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθυστερεί να ανταποκριθεί. Γι’ αυτό και εντείνουμε τις πιέσεις μας, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το σχετικό αίτημα».

Το τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητάει από την Κυβέρνηση την παράταση των προθεσμιών που λήγουν στα τέλη Ιουνίου μέχρι το τέλος του έτους για:

  • Νέες δηλώσεις αυθαιρέτων του Ν.4495/2017, συμπεριλαμβανομένης της 5ης κατηγορίας.
  • Περαίωση δηλώσεων και υποβολή σχεδίων - δικαιολογητικών των νόμων 4014/2011, 4178/2013 και 4495/2017.
  • Υποβολής δηλώσεων αδήλωτων τετραγωνικών προς τους ΟΤΑ, που εμπλέκονται άμεσα με τις δηλώσεις αυθαιρέτων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ