Στο πλευρό του αγροτικού κόσμου ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στο πλευρό του αγροτικού κόσμου ο Λευτέρης Αυγενάκης
Newsroom
Newsroom

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού

"Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται έμπρακτα για τα αιτήματα των πολιτών και ανταποκρίνεται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με φόντο το μείζον θέμα που αφορά στην έλλειψη εργατών γης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη:  

«Με ιδιαίτερη προσοχή η Κυβέρνηση, αφουγκράζεται τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται πολλοί φορείς του Νομού Ηρακλείου, σχετικά με την έλλειψη εργατών γης, αλλά και του αυξημένου κόστους καλλιέργειας, που επηρεάζουν άμεσα την παραγωγή και συγκομιδή των κύριων αγροτικών μας προϊόντων, όπως επίσης την μεταποίηση και τυποποίησή τους.

Η  Κυβέρνηση, έχοντας αντιληφθεί έγκαιρα το πρόβλημα των καλλιεργητικών αναγκών, προχώρησε στην ψήφιση του ν. 4195/2022, όπου χάρη στα άρθρα 95 και 96 επιτρέπεται η άμεση μετάκληση εργατών γης από το εξωτερικό με εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες, για αιτήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες καλλιεργητικές ανάγκες.

Ως μέλος της Κυβέρνησης, αλλά και ως βουλευτής, που προέρχεται από αγροτική περιοχή και γνωρίζει τις συνέπειες της έλλειψης εργατικών χεριών, βρίσκομαι σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  Μετανάστευσης και Ασύλου για την εύρεση άμεσων λύσεων, που θα ανακουφίσουν τους αγροτικούς φορείς της περιοχής μας.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται έμπρακτα για τα αιτήματα των πολιτών και ανταποκρίνεται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.»

 

 

Δείτε επίσης:

Δέσμευση από το υπουργείο για άμεση λύση στο πρόβλημα με τα "εργατικά χέρια"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ