Στο "πράσινο ταμείο" και ο Δήμος Βιάννου

Για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Το Πράσινο Ταμείο στην υπ’ αριθ. 201.6/2020 απόφαση του, που αφορά τα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Βιάννου και τον περιέλαβε μεταξύ των Δήμων που χρηματοδοτούνται και στον νομό Ηρακλείου.
 
Στη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής τονίζονται τα εξής:

"Η χρηματοδότηση ανέρχεται αρχικά στο ποσό των 29.760 ευρώ και αφορά την μελέτη εγκατάστασης των απαιτούμενων δημοσίως προσβάσιμων  σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Η ολοκλήρωση των σχεδίων και η υποβολή των δικαιολογητικών θα υλοποιηθεί εντός της προθεσμίας των 6 μηνών που προβλέπει η σχετική ΥΑ

Τα Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Η δράση αυτή θα βοηθήσει στην εισαγωγή της  ηλεκτροκίνησης στη ζωή των δημοτών με πολλαπλά οφέλη οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Η χρήση καθαρής ενέργειας, ως μια δράση φιλική στο Περιβάλλον απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, είναι πολιτική που προωθείται και υποστηρίζεται από το Δήμο μας.
 
Η δημοτική Αρχή καταβάλλει καθημερινές προσπάθειες για την αξιοποίηση προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, που στοχεύουν σε έργα και υποδομές που βελτιώνουν και οδηγούν προς το μέλλον τον Δήμο Βιάννου".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ