Στο πρόγραμμα ERASMUS+ το Γενικό Λύκειο Μελεσών

Στο πρόγραμμα ERASMUS+ το Γενικό Λύκειο Μελεσών

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα αειφορίας και η προώθηση «πράσινων» πρακτικών σε σχολικό και ατομικό/οικογενειακό επίπεδο

Το Γενικό Λύκειο Μελεσών ανακοινώνει ότι τα  επόμενα δύο χρόνια θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229SchoolExchangePartnerships (2020-2022).

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA229 “TILT: Together, Investigate and learn, to Tackleclimateissues ” αποτελεί μια σύμπραξη 4 ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία (Lycée général et technologique Alain Borne, Montelimar) και συνεργάτες-συνοδοιπόρους σχολεία στηνΙσπανία(IES San Sebastian, Huelva), την Ιταλία (ISISS ITN-ITG-IPS-ITC, Riposto)και φυσικά το Γενικό Λύκειο Μελεσών, ως εταίρο από την Ελλάδα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα αειφορίας και η προώθηση «πράσινων» πρακτικών σε σχολικό και ατομικό/οικογενειακό επίπεδο. Η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας γίνεται εφικτή μέσω ομαδοσυνεργατικής εργασίας, βιωματικών δράσεων και επισκέψεων σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Για την εκπόνηση των διδακτικών σεναρίων θα γίνει χρήση των Νέων Τεχνολογιών, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιήσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην χρήση των ΤΠΕ.Τα αποτελέσματα των μελετών και των δράσεων θα δημοσιευθούν σε ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, η συνεργασία με μαθητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσφέρει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στις ξένες γλώσσες και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα των συμμαθητών τους στις χώρες φιλοξενίας, αλλά και να ξεναγήσουν οι ίδιοι τους συμμαθητές στους στον τόπο τους. Επομένως, η μαθητική κινητικότητα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προγραμμάτων ΚΑ229, καλλιεργεί την ανεκτικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη και ενισχύει το αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας στους συμμετέχοντες. Τέλος, εκπαιδευόμενοι σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, οι μαθητές καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο κοινωνικό σύνολο, από την οικογένεια, στο σχολείο και στην ευρύτερη κοινότητα στην οποία βιώνουν την καθημερινότητά τους.

 

Η συμμετοχή μας στις δράσεις Erasmus+ υπόσχεται πολλές ευκαιρίες για νέες εμπειρίες και γνώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ