Στο προσκήνιο ξανά ο "βραχνάς" της μεταφοράς των κρητικών προϊόντων

Στο προσκήνιο ξανά ο "βραχνάς" της μεταφοράς των κρητικών προϊόντων

Η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών επαναφέρει το διαχρονικό πρόβλημα του "θαλάσσιου αποκλεισμού" - Επικοινωνία Αρναουτάκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Περιφερειάρχης Κρήτης και Δήμαρχοι του νησιού πήραν την σκυτάλη, μετά το "σήμα κινδύνου" που εξέπεμψαν για ακόμα μια φορά αγρότες και επιχειρηματίες της Κρήτης, με φόντο και την απεργία των ναυτεργατών που συνεχίζει να κρατά τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Την ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την μεταφορά των τοπικών προϊόντων εκτός νησιού, έθεσαν σήμερα ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης και Δήμαρχοι του νησιού που συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση μετείχαν οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Φαιστού Γρήγορης Νικολιδάκης και Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης. 
Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Φαιστού Νίκος Καργάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανόλης Ορφανουδάκης. 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον ενημέρωσε για το κοινό αίτημα των Αυτοδιοικητικών του νησιού να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων εκτός της Κρήτης με προορισμό τις εθνικές και διεθνείς αγορές. 

Ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι επεσήμαναν πως η βέλτιστη λύση για όλες τις πλευρές είναι να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο και τους ναυτεργάτες εκφράζοντας την υποστήριξή τους στη συνέχιση του διαλόγου για την επίτευξη της καλύτερης λύσης που θα είναι το άνοιγμα των συγκοινωνιών. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ