Στους δρόμους, ξανά, φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατά του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη

Στους δρόμους, ξανά, φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατά του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη

Πιστοί στο ραντεβού που δίνουν κάθε Πέμπτη, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για όσα έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σε κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας στα Πανεπιστήμια προχώρησαν σήμερα φοιτητές τμημάτων ΑΕΙ της Κρήτης στο Ηράκλειο.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παρευρέθηκαν πολλοί φοιτητές ενώ στο πλευρό τους στάθηκαν δάσκαλοι και καθηγητές του Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τόνιζαν, μεταξύ άλλων

«Στήριξη των φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομική βία μέσα στα Πανεπιστήμια Εικόνες ακραίας αστυνομικής βίας, που προκαλούν αποτροπιασμό, διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα 22/2 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Συγκεκριμένα, κατόπιν κλήσης του Πρύτανη του ΑΠΘ, αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλλαν στο Πανεπιστήμιο και διέλυσαν, ξυλοκοπώντας και κάνοντας χρήση δακρυγόνων, τη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές οι οποίοι ζητούσαν να ξανανοίξουν τα πανεπιστήμια για ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για να καταργηθεί ο νόμος για την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια. Προσήγαγαν, δε, αρκετούς από τους συγκεντρωμένους.

Υπενθυμίζουμε πως τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά από ένα χρόνο. Κι αντί να παρθούν μέτρα για τη λειτουργία τους, με προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση των όρων λειτουργίας τους με υγιεινή και ασφάλεια, η κυβέρνηση έδωσε 30 εκ € για την αστυνόμευση στις σχολές, διαμορφώνοντας ένα κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού. Παράλληλα η κυβέρνηση προχώρησε και στις απαράδεκτες ρυθμίσεις για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, βάζοντας κόφτη στην πρόσβαση χιλιάδων μαθητών, και «σπρώχνοντας» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και στην ιδιωτική εκπαίδευση.»

Σημειώνεται πως ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ