Στο "ψάξιμο" αιθουσών για τη δίχρονη προσχολική - Πόσες έχουν βρεθεί έως τώρα

Στο "ψάξιμο" αιθουσών για τη δίχρονη προσχολική - Πόσες έχουν βρεθεί έως τώρα

Αν. Γκίκα στο Livetalks: "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για Plan Β"

 

Βέλη εναντίον του Δήμου Ηρακλείου για την καθυστέρηση όσον αφορά την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης εξαπέλυσε μέσω του Livetalks η γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα η οποία πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε σε σύσκεψη στη Λότζια, στη διάρκεια της οποίας είχε προκαλέσει αίσθηση η αναφορά της σε "αποθηκευτικούς χώρους" που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. 

Όπως η ίδια αποκάλυψε ήδη έχουν βρεθεί 15 αίθουσες που θα μπορούν να στεγάσουν τα παιδιά 4 ετών. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για 6 αίθουσες του ΔΟΠΑΦΜΑΗ που δεν χρησιμοποιούνται και 9 πολλαπλών χρήσεων σε δημοτικά σχολεία της πόλης ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να έχουν…βρεθεί και άλλες. Στοίχημα από εδώ και πέρα να κριθεί η καταλληλόλητα τους αλλά και να εξοπλιστούν κατάλληλα.

«Μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν αυτές οι αίθουσες. Θα έπρεπε όλα αυτά να έχουν γίνει από πέρυσι. Βρίσκονται οι αίθουσες που μπορεί να μην χρειαστούν αλλά πρέπει να έχουμε εναλλακτική», τόνισε η κα. Γκίκα εξαπολύοντας επίθεση στο Δ.Ηρακλείου για την καθυστέρηση αλλά και στους γονείς που όπως «είναι αρνητικοί».

«Ο Δήμος Ηρακλείου γνώριζε εδώ και σχεδόν 4 χρόνια ότι θα έμπαινε στη δίχρονη προσχολική, η προετοιμασία έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Δεν υπήρξε κανένα Plan B από πλευράς του δήμου. Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία. Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η Κρήτη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και μόνη εξαίρεση είναι ο Δ.Ηρακλείου. Όταν έχουμε ένα στόχο, θα έπρεπε να υπάρχει και μια εναλλακτική σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Και αυτή δεν υπήρξε στο Δήμο Ηρακλείου. Ήδη θα έπρεπε να είχαν ψάξει σε διάφορα δημοτικά σχολεία, όπως κάνουν σε όλη την Ελλάδα, για αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα ποιος θα κρίνει την καταλληλόλητα των αιθουσών, είπε ότι ο Δήμος Ηρακλείου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας θα το κρίνουν και θα φροντίσουν για τον εξοπλισμό τους.

Ακούστε το απόσπασμα:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ