Στο σεισμόπληκτο Χουδέτσι κλιμάκιο του ΚΚΕ

Καταγράφηκαν επί τόπου οι ζημιές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός

Κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ βρέθηκε κοντά στους σεισμόπληκτους του Χουδετσίου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων χθες Παρασκευή 1/10. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Μαρινάκης Αλέκος, περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Ανδρέας Κοκοσάλης, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Θαλασσινάκη Γιάννη, ενώ κατέγραψε επιτόπου τις καταστροφές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός σε κατοικίες και άλλες υποδομές. 

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο στην οποία συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκε πως έχει ελεγχθεί το 85% των κτηρίων, με την πλειοψηφία τους να χαρακτηρίζεται ως «κίτρινα». Επιπλέον, 15 άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε στέγη και 21 χρειάζονται σίτιση πρωί-βράδυ. Την ίδια στιγμή αναδείχθηκε πως μία σειρά ερειπωμένων σπιτιών χρειάζονται άμεση κατεδάφιση καθώς απειλείται η ζωή των κατοίκων με κάθε νέο μετασεισμό ενώ ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου έχουν καταρρεύσει.

Από την πλευρά του το κλιμάκιο του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης στήριξης και έμπρακτης αλληλεγγύης και βοήθειας στους σεισμόπληκτους, κάποιοι εκ των οποίων είναι χωρίς κανένα εισόδημα. Να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής με προτεραιότητα την άμεση ασφαλή στέγαση τους, την σίτιση και κάλυψη όλων των άμεσων αναγκών τους. Στη συνέχεια ανέδειξαν την ανάγκη να επιταχυνθεί ο έλεγχος των σπιτιών, καταστημάτων και δημοσίων κτιρίων καθώς και η αποκατάσταση των υποδομών και η άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους πληγέντες.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε το λαό της περιοχής να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του και η λαϊκή οργάνωση που έχει αναπτυχθεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών των σεισμόπληκτων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ