Συγχαρητήρια Μαρινάκη στον Γιώργο Κοντάκη

Συγχαρητήρια Μαρινάκη στον Γιώργο Κοντάκη

Στην επιστολή του προς τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αναφέρει:

"Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άξια εκλογή σας ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που τρέφουν στο πρόσωπο σας τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και την πίστη τους στην ικανότητά σας, να επιτύχετε, με τη συνδρομή των συνεργατών σας  και την απαιτούμενη αφοσίωση, τη δυναμική  εξέλιξη του   Πανεπιστημίου Κρήτης και την κατάταξη του σε υψηλή θέση στη διεθνή ιεραρχία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. 

 Διερμηνεύοντας τις σκέψεις και την επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης, που αντανακλούν την άποψη σύσσωμη της κοινωνίας του Ρεθύμνου, σας καταθέτω την αταλάντευτη πρόθεση του Δήμου Ρεθύμνης να παραμείνει αρωγός κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, ορθολογικής επιλογής και  καινοτόμου δράσης  της νέας πρυτανικής αρχής, η οποία θα στοχεύει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης,  την ενίσχυση της έρευνας, την εξωστρέφεια του Π.Κ. και τη διαρκή του ευημερία. 

Αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα της  απερχόμενης πρυτανικής αρχής τόσο σε επίπεδο εξασφάλισης νέων, αναγκαίων υποδομών, όπως οι φοιτητικές εστίες και το μεγάλο Αμφιθέατρο όσο και σε επίπεδο διεπιστημονικών συνεργασιών, ενίσχυσης και διάχυσης της γνώσης και της έρευνας, στα οποία συμβάλλαμε, ο Δήμος Ρεθύμνης και η τοπική κοινωνία προσβλέπουν στη διεύρυνση αυτής της αγαστής συνεργασία που, επί σειρά ετών, διατηρούν με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως την ασφαλέστερη εγγύηση υπέρβασης και αποτελεσματικής διαχείρισης όλων των προβλημάτων που οι υφιστάμενες δυσμενείς  κοινωνικο- οικονομικές και πολιτικές συνθήκες κομίζουν στο Πανεπιστήμιο. Άλλωστε, το Ρέθυμνο και οι άνθρωποι του,  θεσμικοί αλλά και απλοί πολίτες έχουν, διαχρονικά, εμπράκτως αποδείξει την αγάπη και το σεβασμό που διατηρούν για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που έχει την έδρα του στην πόλη μας,  το οποίο συνιστά ένας από τους βασικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού μας, σε όλα τα επίπεδα.   

Είμαι πεπεισμένος ότι από τη δημιουργική μας συνέργεια, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως μια ενιαία αδιαίρετη ολότητα, θα ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις των καιρών και θα καταξιωθεί ακόμη περισσότερο στο ανταγωνιστικό διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον. Με αυτή τη βεβαιότητα, εύχομαι σε σας και τους συνεργάτες σας, Υγεία, Δύναμη και επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα κι εκπλήρωση του οράματός σας για το Πανεπιστήμιο μας".   


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ