Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑμε 4ωρες στάσεις εργασίας για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. 

Σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ συνεχίζονται δυναμικά και μάλιστα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις με τις 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 11 πμ ως και τη λήξη του ωραρίου τους, για τις 13 και 14 Μαρτίου.

Μάλιστα, αύριο, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου, όπως τονίζουν «Να ενημερώσουμε τον κόσμο για το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και να μεταδώσουμε στους συμπολίτες μας το μήνυμα ότι έτσι ανοίγει η "κερκόπορτα" για την ιδιωτικοποίηση του νερού»

Αυτό ανέφερε στο cretalive ο πρόεδρος των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, κ. Μανώλης Σκεπασιανός.

Η αυριανή κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας αποφασίστηκε σήμερα από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ σε συνεννόηση με τα Σωματεία ΔΕΥΑ νομού Ηρακλείου με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που, όπως λένε, ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνεται το κοινό ότι σήμερα και αύριο μετά τις 11:00 το πρωί, η ΔΕΥΑΗ δεν θα εξυπηρετεί το κοινό της καθώς θα παραμείνουν κλειστά όλα τα γραφεία τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου όσο και τα κεντρικά στο Τσαλικάκι.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου τονίζει:

"Σχεδόν εν κρυπτώ και στη σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη, η Κυβέρνηση δεν ξεχνά την πολιτική της, του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού και βεβιασμένα, με τρία νομοσχέδια, προχωρά και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων, αγνοώντας τρεις αποφάσεις του ΣτΕ, και τις θέσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α και της ΚΕΔΕ. 

Με τα νομοσχέδια αυτά περιορίζεται η πρόσβαση όλων στο βασικό αγαθό του νερού, αφαιρεί περιουσία και αποφάσεις από τους Δήμους και όλα καταλήγουν στο στόχο, τη δημιουργία της ρυθμιστικής Αρχής (Ρ.Α.Α.Ε.Υ), που θα αποφασίζει την τιμολόγηση του πολύτιμου αυτού αγαθού, άρα θα έχουμε αδικαιολόγητες αυξήσεις και μελλοντικά οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. Παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει τη διαχείριση αποβλήτων από τους Δήμους, οι οποίοι κατείχαν τη διαχείριση και χρόνια τεχνογνωσία, παραδίδοντάς τη επίσης σε ιδιώτες.

Τούτη η πολιτική εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες με αρνητικές, σχεδόν τραγικές  εξελίξεις και ήδη εγκαταλείπεται.  Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να το παρέχει σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, πέρα και πάνω από κάθε λογική κέρδους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ λίγο πριν αποχωρήσει από την διακυβέρνηση της χώρας εκποιεί τη δημόσια περιουσία. Την καλούμε να αποσύρει άμεσα το επίμαχο νομοσχέδιο, να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών στα βασικά αγαθά, όπως το νερό, να προστατεύσει και να ενισχύσει τον ρόλο και τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, να ενισχύσει με στελεχιακό δυναμικό τους Δήμους για τη διαχείριση των αποβλήτων. Τέλος, τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ως κυβέρνηση, να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων ΔΕΥΑ Νομού Ηρακλείου, την ΤΡΙΤΗ 14 Μαρτίου και ώρα 11.30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ"!

 

 

Δείτε επίσης:
 

Νέες κινητοποιήσεις στις ΔΕΥΑ- Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερο

"Αναβρασμός" για το νερό- Στο βάθος ιδιωτικοποίηση λένε οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ