Συγκινεί η προσφορά του ομογενή Ανωγειανού

Ζει στις ΗΠΑ, όμως, δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του και αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Γυμνάσιο Ανωγείων

Τις προηγούμενες ημέρες, η τοπική κοινωνία των Ανωγείων αναστατώθηκε όταν είδε βανδαλισμούς στο Σταυράκειο Γυμνάσιο. Το τελευταίο 24ωρο, όμως, επικρατεί συγκίνηση καθώς ένας ομογενής, ένας άνθρωπος που ζει στη μακρινή Αμερική αλλά έχει για πάντα στην καρδιά του τον τόπο του, αποφάσισε να στηρίξει το σχολείο και να καταθέσει ένα ποσό για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Ο ίδιος δεν είχε φοιτήσει ποτέ στο συγκεκριμένο σχολείο, όμως, είχε ακούσει ιστορίες από τους γονείς του για το πώς κτίστηκε.

 

Καλλέργης Μανώλης
Ο κ. Μανώλης Καλλέργης

Ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων και μαθηματικός στο σχολείο, κ. Μανώλης Καλλέργης, αναφέρει στο Cretalive πως πρόκειται για μια συμβολική πράξη και «είναι καλό να βλέπουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι». Για το ατυχές περιστατικό, αναφέρει ότι ήταν φυσικό να προκαλέσει αναστάτωση, όμως, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με παιδαγωγικό τρόπο. Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ήταν υγιής, ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν, εξάλλου, παντού, και ελπίζει, όπως λέει, να μην επαναληφθούν αντίστοιχα σκηνικά.

Ο ανώνυμος δωρητής

Ο Ανωγειανός που ζει στις ΗΠΑ θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το σχολείο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως  

“Ευτυχώς που ακόμα υπάρχει πίστη στον Άνθρωπο.

Με έκπληξη και ευγνωμοσύνη λάβαμε μία επιστολή από έναν Κρητικό της διασποράς. Η οικογένεια του είναι Ανωγειανής καταγωγής και γνωρίζει «με πόσο κόπο και πόσο μεράκι χτίστηκε το σχολείο και το όραμα που είχε ο Μιχαήλ Σταυρακάκης». Παρακινημένος από το πρόσφατο περιστατικό βανδαλισμού του σχολείου, που έγινε γνωστό μέσα από τις θλιβερές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε ένα σεβαστό ποσό ως δωρεά στον λογαριασμό της σχολικής επιτροπής του σχολείου.

Ένας άνθρωπος που δεν συμβιώνει με τους Ανωγειανούς, που δεν φοίτησε ποτέ ως μαθητής στο σχολείο μας θέλησε να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών. Δεν είναι η συγκίνηση των αναμνήσεων το κίνητρό του, αλλά η πίστη του «στην οικογενειακή και σχολική παιδεία και, πάνω από όλα, στον ΑΝΘΡΩΠΟ».

-Σεβόμενοι την επιθυμία του φίλου μας για ανωνυμία, ας του απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την προσφορά του. Κι ας του πούμε μέσα από αυτές τις γραμμές πως είμαστε ευγνώμονες και ευτυχείς που υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι που εκτιμούν και σέβονται την αξία της Παιδείας, είτε μέσα στις σχολικές αίθουσες είτε μέσα στην αγκαλιά της οικογένειας.

Φίλε μας, σε ευχαριστούμε.

Υ.Γ. Τα λόγια στα εισαγωγικά είναι από το μήνυμα ηλεκτρονικού μηνύματος που απέστειλε ο ίδιος ο δωρητής στο σχολείο μας”


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ