Σύμβαση για την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στις Ποταμιές

Newsroom
Newsroom

Οι εργασίες χρηματοδοτούνται με το ποσό των 30.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Χερσονήσου

Τη σύμβαση για το έργο «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων στην Τοπική Κοινότητα Ποταμιών», συνολικού προϋπολογισμού 56.940 ευρώ, υπόγραψε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κώστας Αναστασάκης με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ένωση Βασιλάκης Μιχαήλ – Μουλακάκης Γρηγόριος» παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου. 

Συγκεκριμένα, το πρώην δημοτικό σχολείο που βρίσκεται εντός του οικισμού, σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο και φιλοξενεί πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου, όσο και στο εξωτερικό του. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα αναβαθμίσουν τον αύλειο ακάλυπτο χώρο, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή πέτρινης βρύσης, επίστρωση νέου χυτού βιομηχανικού δαπέδου, κατασκευή νέου ευρύτερου πλατύσκαλου στην είσοδο του κτιρίου και ράμπα ΑΜΕΑ, καθαίρεση της υφιστάμενης πέτρινης περίφραξης στη δυτική πλευρά του οικοπέδου και δημιουργία παρτεριών για φύτευση, ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού του χώρου με την τοποθέτηση επιπλέον επίστυλων φωτιστικών σωμάτων, αλλά και τη φύτευση δέντρων, αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εργασίες χρηματοδοτούνται με το ποσό των 30.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί από ίδιους πόρους του Δήμου. Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και το έργο θα ολοκληρωθεί εντός οκτώ μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

44984

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ