Συμμορία με όπλα: Προφυλακιστέος ο ένας από τους συλληφθέντες, ελεύθερη η γυναίκα

Συμμορία με όπλα: Προφυλακιστέος ο ένας από τους συλληφθέντες, ελεύθερη η γυναίκα

Αύριο Σάββατο οι απολογίες των υπόλοιπων τριών

 

Στην ανακρίτρια Χανίων οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι πέντε από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορίας παράνομων όπλων στα Χανιά.

Λίγα λεπτά πριν τις 11.00 το πρωί πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας τρεις από τους συλληφθέντες για να απολογηθούν. Στις 12.30 οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια ακόμα δυο άτομα.

Από τους πρώτους τρεις, ο ένας συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δεύτερος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

'Οσον αφορά στους άλλους δύο, στον έναν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καθώς σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για παράνομη κατοχή όπλου και στον δεύτερο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ. Παράλληλα, θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Το Σάββατο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι δυο ακόμα συλληφθέντες που απομένουν μαζι με τον άνδρα που ζήτησε σήμερα προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας όπως έχουμε ήδη γράψει, όταν αναφέρονταν στα όπλα, χρησιμοποιούσαν συνθηματικά όπως "φαγητό" και "καύσιμα". Ακόμα χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα τα αρχικά, π.χ. φέρε ένα "καλά" για το καλάσνικοφ ή αναφέρονταν στη χώρα προέλευσης π.χ ο Γερμανός, ο Άγγλος αν το όπλο προερχόταν από τις αντίστοιχες χώρες.

 

1

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον οι βασικοί, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τα τρία παράνομα εργαστήρια οπλισμού που εντόπισαν οι Αρχές, δύο στην πόλη των Χανίων και ένα στην Κίσσαμο, πέραν από τα όπλα που εμπορεύονταν, ήταν σε θέση να κάνουν …θαύματα. Παλιά και άχρηστα όπλα, τα έκαναν της «κούτας» ή μετέτρεπαν σε κανονικά όπλα ρέπλικες.

δφ

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης φέρεται ένας 57χρονος πρώην στρατιωτικός, ο οποίος διατηρεί (στο όνομα της συζύγου του) οπλοπωλείο στα Χανιά. Στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκε, όπως αναφέρεται, ένα παράνομο εργαστήριο όπλων, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο, και πάλι στο υπόγειο, εντοπίστηκε οπλισμός που εκτιμάται ότι είναι παράνομος.

Τα άλλα δύο παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν να λειτουργούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα στα Χανιά και αποδίδεται σε 63χρονο πρώην στρατιωτικό, το άλλο στο Καστέλλι Κισσάμου και συνδέεται με 57χρονο κτηνοτρόφο.

opla xania

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Στην ανακρίτρια οι 3 από τους 7 συλληφθέντες για την υπόθεση των όπλων

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι επτά για τη συμμορία με τα όπλα

Ο "Γερμανός", το "φαγητό" και άλλα συνθηματικά στους διαλόγους της εγκληματικής ομάδας με τα όπλα

ΕΛ.ΑΣ: Απόστρατοι και βοσκοί στη μεγάλη μπίζνα με τα όπλα

Τρία παράνομα εργαστήρια όπλων "ξετρύπωσε" η ΕΛ.ΑΣ.!

«Ξηλώνει» δίκτυο οπλισμού στα Χανιά το Οργανωμένο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Πηγή: flashnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ