Συνάντηση Αλ.Μαρκογιαννάκη με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης καταστημάτων κράτησης και η κακοποίηση ζώων.

Συνάντηση είχε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την αντεγκληματική πολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου. Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης καταστημάτων κράτησης και η κακοποίηση ζώων.

«Η απαίτηση κάθε συμπολίτη μας να απολαμβάνει υψηλό επίπεδο ασφάλειας στην καθημερινότητά του, αποτελεί καθήκον της Πολιτείας και ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι απ’ τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, για όσους ζουν εδώ ή την επισκέπτονται. Οι εγκληματικές ενέργειες που απασχόλησαν την κοινωνία και τα Μέσα το τελευταίο διάστημα, δεν πρέπει να κλονίσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήσαμε επίσης τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης καταστημάτων κράτησης και ζήτησα απ’ τον κ. Οικονόμου να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης πρωτοβουλιών ώστε να αναγνωριστεί η υπηρεσία ως «Σώμα Ασφαλείας». Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το προσωπικό της υπηρεσίας παρά την υποστελέχωση της, λειτουργεί με επιτυχία, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον επαγγελματισμό, την ποιότητα και το ήθος των στελεχών της. Η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει, λοιπόν, να σταθεί αρωγός και να συμβάλει στην ικανοποίηση αιτημάτων τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η  ακόμα καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας. Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα το αίτημα, παρά τις δυσκολίες υλοποίησης του.

Τέλος, έγινε αναφορά στην κακοποίηση ζώων, έναντι της οποίας δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή και προς αυτή την κατεύθυνση τρέχουν ήδη νομοθετικές πρωτοβουλίες για ολοκληρωμένη προστασία των ζώων».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ