Συνάντηση Αρναουτάκη με Σωκράτη Κεφαλογιάννη

Συνάντηση Αρναουτάκη με Σωκράτη Κεφαλογιάννη

Συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Ανωγείων

Αναπτυξιακά θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Ανωγείων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις των έργων που έχει εντάξει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης από το πρόγραμμα της και αποτελούν σημαντικής αξίας υποδομές για τον πολιτισμό, την ιστορία και την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας Κρήτης. 

Ένταξη μελετών για τη στατική ενίσχυση και την αρχιτεκτονική, λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ανωγείων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα

 Εγκρίθηκε η ένταξη μελετών για τη στατική ενίσχυση και την αρχιτεκτονική, λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ανωγείων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων των Ο.Τ.Α." ύψους 85.000 ευρώ. Πρόκειται σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για θετική εξέλιξη το αίτημα του Δήμου στο ΤΠΔ και στην πρόσκληση που εξέδωσε για τους ορεινούς Δήμους της Ελλάδας.

 Οι σχετικές μελέτες θα εκπονηθούν σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και αφορούν σε Αρχιτεκτονική Μελέτη προϋπολογισμού 24.000 ευρώ, Στατική Μελέτη προϋπολογισμού 24.000 ευρώ, Ηλεκτροµηχανολογικές Μελέτες προϋπολογισμού 24.000 ευρώ καθώς και τη σύνταξη Τευχών ∆ηµοπράτησης προϋπολογισμού 13.000 ευρώ).

Σύντομα, ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης θα έχει ο Δήμος στην διάθεση του το αποτέλεσμα των μελετών ώστε να ζητήσουν οι υπηρεσίες τη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του σχεδιαζόμενου έργου στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»/ «∆ράσεις για υποδοµές που χρήζουν αντισεισµικής προστασίας (προσεισµικός έλεγχος)».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ