Συνάντηση Στ.Βοργιά - Εργαζομένων ΟΑΕΔ

Συνάντηση Στ.Βοργιά - Εργαζομένων ΟΑΕΔ

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, που - μεταξύ άλλων - αναστέλλει την εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2021

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ  του Πρόεδρου και της Γ. Γραμματέας  του ΕΚΗ, συναδ. Στελίου Βοργιά και Μανουσάκη Ελένης  με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, που αναστέλλει την εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2021, ενώ αφαιρεί και το 3% από το συνολικό ποσοστό των 5,5 μονάδων που αποδίδεται στον ΟΑΕΔ, το οποίο αυτόματα στερεί σημαντικά  κονδύλια που προορίζονταν για την ενίσχυση των ανέργων, θέτοντας  ελλειμματικό τον προϋπολογισμό του παραπάνω οργανισμού. Τα δύο μέρη  συμφώνησαν  ότι οι εποχές επιβάλλουν την ενίσχυση όχι την αποδυνάμωση του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο όμως, η Διοίκηση του ΕΚΗ τόνισε  ότι  επιβάλετε να αλλάξει η πολιτική του ΟΑΕΔ, που μέχρι τώρα στηρίζει την ανεργία και όχι την απασχόληση.  Συνδέοντας τον πρωτογενή με το δευτερογενή τομέα, στοχεύοντας σε μία σύγχρονη και βιώσιμη νέα δραστηριότητα των απασχολουμένων στην καλλιέργεια, στη συλλογή, στην εκτροφή, στη μεταποίηση και συσκευασία Αγροτικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΔ Κρήτης και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου,  συμφώνησαν  ότι με κοινές δράσεις θα προωθήσουν τις θέσεις αυτές   προς το Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την αλλαγή της πολιτικής προς όφελος των ανέργων, των συνταξιούχων, των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ αλλά και εν γένει της Εθνικής Οικονομίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ