Συνεχίζεται το Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά

Συνεχίζεται το Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά

Εως και την Τετάρτη 14 Απριλίου”

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά που υλοποιεί ο Δήμος Πλατανιά  σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς, σχολικές κοινότητες, εθελοντικές ομάδες και περιλαμβάνει:

-Μάζεμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του Δήμου και αποκατάσταση αυτών με φύτεμα δέντρων (όπου είναι εφικτό) και τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης.

-Ενεργοποίηση διαδικασίας απόσυρσης για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους Δημόσιους χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) και σύσταση για τους ιδιωτικούς ( οικόπεδα ).

-Ενημέρωση ιδιωτών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από σκουπίδια, που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.

-Συνέχεια Δενδροφυτεύσεων σε Δημόσιους χώρους (δρόμους- πλατείες).

-Ασπρίσματα και καλλωπισμοί, στις γειτονιές του Δήμου.

-Προβολή ειδικού σποτ για την ευαισθητοποίηση των δημοτών .

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί, κλαδέματα και άλλες εργασίες καλλωπισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η συλλογική ευαισθητοποίηση, για περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση καθώς και η ενεργοποίηση του Εθελοντισμού και η προσφορά στην Κοινότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, για συμμετοχή τους στην εθελοντική  δράση, μπορούν να επικοινωνούν με τους Εντεταλμένους Σύμβουλους κ Πέτρο Μαρινάκη (τηλ. επικ. 6976860573)  και   κ Μανούσο Βουλγαράκη   ( τηλ. επικ. 6944666142).

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν  με το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου  στα τηλέφωνα: 2821340046 & 2821340048, email: kathariotita@platanias.gr

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ