Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων σε Μάταλα και Πιτσίδια

Οι εργολαβίες πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης

 

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων κι επικίνδυνων σημείων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού. Στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εκπονείται, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, οι καθαρισμοί σε επικίνδυνα σημεία τόσο στον οικισμό των Πιτσιδίων, όσο και στον οικισμό των Ματάλων. Ειδικότερα καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στην κοίτη του ποταμού που διέρχεται από τον οικισμό των Ματάλων μήκους 3.200 μέτρων, καθώς και στα κάθετα τμήματα της κοίτης έως και την παραλία των Ματάλων. Αντίστοιχα καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν και στο ρέμα των Πιτσιδίων σε μήκος περίπου 300 μέτρων.

Οι εργολαβίες πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την οποία και η δημοτική αρχή, αλλά και η κοινότητα Πιτσιδίων – Ματάλων ευχαριστούν θερμά.

Οι καθαρισμοί έρχονται να προστεθούν στο γενικότερο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας που εφαρμόζει ο Δήμος Φαιστού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες κινδύνου από κάποια μεγάλη θεομηνία, αλλά και να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα απορροής των όμβριων υδάτων, ειδικότερα σε σημεία και περιοχές που υπάρχουν οικισμοί. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ