Συνεχίζονται οι παραιτήσεις των αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης

Τα μέλη της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών δηλώνουν την παραίτησή τους από το ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου

Χωρίς αιρετά μέλη αναμένεται να μείνουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης και στην Κρήτη. Μετά από τις εκλογές που χαρακτηρίστηκαν παρωδία από τον κλάδο, ο ένας μετά τον άλλο αιρετός υποβάλει την παραίτησή του.
Σειρά είχαν σήμερα τα μέλη της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών, που υπέβαλαν την παραίτησή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Την δήλωση παραίτησης υπογράφουν οι Μανώλης Πιταροκοίλης, τακτικό αιρετό μέλος, Σπαθούλα Σδόνα, αναπληρωματικό αιρετό μέλος, Ιωάννης Πατσάκης, τακτικό αιρετό μέλος και Άννα Μυρωνάκη, αναπληρωματικό αιρετό μέλος.

Στην δήλωσή τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως παραιτούνται επειδή

«Σεβόμαστε το θεσμό και το ρόλο των δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών στο ΠΥΣΔΕ.

Σεβόμαστε την τιμή που μας έκαναν οι συνάδελφοι να μας επιλέγουν ως εκπροσώπους τους τα προηγούμενα έτη με πολύ μεγάλη πλειοψηφία καθώς και μεγάλο ποσοστό συμμετοχής.

Σεβόμαστε την επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας να απέχουν από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Παραμένουμε συνεπείς με την επιλογή μας να αποσύρουμε τις υποψηφιότητες μας πριν την εκλογική διαδικασία παρωδία.

Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό των συναδέλφων στηρίζοντάς τους με όπιο τρόπο μπορούμε, στον κοινό αγώνα μας για τα αιτήματα του κλάδου για μια καλύτερη εκπαίδευση.»


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ