ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Η κυβέρνηση να αποπέμψει τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Newsroom
Newsroom

Έντονες αντιδράσεις με φόντο την κόντρα διοίκησης ΠΑΓΝΗ και αναισθησιολόγων

Για τη "μακράν χειρότερη διοίκηση που έχει περάσει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου" όπως τονίζει, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι "έδωσε για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήριά της δείχνοντας το αυταρχικό και αντιδεοντολογικό της πρόσωπο σε αναισθησιολόγους του νοσοκομείου, το μόνο παράπτωμα των οποίων ήταν ότι είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κορονοϊό".

Και συνεχίζει:

"Γιατί η παράνομη και καταχρηστική πράξη της αποστολής «γιατρού εργασίας» στα σπίτια των συναδέλφων αναισθησιολόγων ιατρών με εντολή του Διοικητή κ. Γ. Χαλκιαδάκη προκειμένου να επιβεβαιώσει τη νόσησή τους δεν καταδεικνύει τίποτα λιγότερο από την απαξίωση και την πρόθεση εκφοβισμού και εξευτελισμού τριών καταξιωμένων Αναισθησιολόγων γιατρών, γνωστοί για την άοκνη προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Ο κ. Γ. Χαλκιαδάκης έχει δώσει επανειλημμένα παρόμοια δείγματα γραφής κατά την διάρκεια της θητείας του. Αντί να μεριμνά για συνθήκες εργασίας που δεν θα θέτουν ασθενείς και εργαζόμενους σε κίνδυνο προτιμά να απειλεί, να υποτιμά και να εκφοβίζει.

Εάν κόπτεται για την υγεία των εργαζομένων, ας φροντίσει ο κος Διοικητής  να ελέγξει αν δίνονται τα εκ του νόμου προβλεπόμενα ρεπό, αν τηρούνται τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια εβδομαδιαίας εργασίας, αν χορηγούνται οι νόμιμες και υποχρεωτικές άδειες στους εργαζόμενους, ή αν εφημερεύουν τμήματα χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού σε ενεργό εφημερία.

Τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ έχουν προσφέρει και εξακολουθούν να προσφέρουν με αυταπάρνηση κα προσωπικό κόστος τις υπηρεσίες τους στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας διακινδυνεύοντας καθημερινά την ίδια τους τη ζωή.

Δεν τους αξίζουν συμπεριφορές όπως αυτές που επιδεικνύει η τωρινή διοίκηση του ΠΑΓΝΗ. Αν πραγματικά το υπουργείο Υγείας ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ και τους ασθενείς που περιθάλπουν οφείλει τώρα να αποπέμψει την παρούσα Διοίκηση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του υπουργού στην επικείμενη επερώτηση για το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο".

 

Δείτε επίσης:

Στο Υπουργείο Υγείας το θέμα των αναισθησιολόγων του ΠαΓΝΗ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ