Τα Χανιά καταγράφουν κλίνες και εστίαση περιμένοντας τους τουρίστες του χειμώνα

Newsroom
Newsroom

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει την πραγματοποίηση δια ζώσης επαφών στο εξωτερικό με παράγοντες της τουριστικής Αγοράς

Το θέμα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου αποτελεί τα τελευταία χρόνια, στοίχημα, για τους φορείς του Τουρισμού στην Κρήτη, με τις συνθήκες να μοιάζουν πλέον ώριμες, ώστε ο στόχος να πάρει "σάρκα και οστά".

Το Επιμελητήριο Χανίων, μετά και την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, Β.Κικίλια, επαναβεβαίωσε την πρόθεση και της ελληνικής πολιτείας να στηρίξει το τουριστικό προϊόν, ώστε να μπορέσει να "επιβιώσει" και μέσα στο χειμώνα.

Ως εκ τούτου, το Επιμελητήριο, με ζητούμενο την Υποστήριξη Παράτασης Τουριστικής Περιόδου στα Χανιά, που αποτελεί περιοχή στην οποία εστιάζει και το ίδιο το Υπουργείο, καλεί τους επικεφαλής Τουρισμού των Αυτοδιοικητικών, Τουριστικών, Εμπορικών, Μεταφορικών και Επισιτιστικών φορέων της Π.Ε. Χανίων. να προχωρήσουν σε μια καταγραφή των διαθέσιμων καταλυμάτων και των δυνατοτήτων της εστίασης για τον χειμερινό τουρισμό.

Η πρόσκληση του Επιμελητηρίου

Αξιότιμοι συνεργάτες,

Μεταξύ των κοινών στρατηγικών προτεραιοτήτων της Επιχειρηματικής μας κοινότητας των Χανίων είναι και η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Στην τελευταία επίσκεψη και συνεργασία μας με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλειο Κικίλια, τον προηγούμενο μήνα στα Χανιά επιβεβαιώθηκε και από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας ότι, μετά από τα πιεστικά προηγούμενα χρόνια της πανδημίας και τη φετινή δυναμική πορεία επανάκαμψης του Τουριστικού μας προϊόντος, θα καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια για την πραγματοποίηση προόδου τον προσεχή χειμώνα.   

Στο πλαίσιο αυτό λάβαμε και την επισυναπτόμενη επιστολή (Α.Π. 925) του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασιλείου Κικίλια, ο οποίος εν όψει της χειμερινής περιόδου 2022-2023 σχεδιάζει να κορυφώσει την προσπάθειά της Ελληνικής Πολιτείας για την έλευση και διαμονή συνταξιούχων από τη Βόρεια Ευρώπη σε κατάλληλες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στα Χανιά. Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει την πραγματοποίηση δια ζώσης επαφών στο εξωτερικό με παράγοντες της τουριστικής Αγοράς. Για τον σκοπό αυτό ζητά και από την Αγορά των Χανίων να το υποστηρίξουμε μέχρι 18 Αυγούστου με την καταγραφή των δυνατοτήτων μας σχετικά με τις υποδομές φιλοξενίας και εστίασης που θα μπορούσαν να υποδεχτούν επισκέπτες φέτος το χειμώνα. Ζητούμενο είναι η παροχή στοιχείων σχετικών με των αριθμών καταλυμάτων, κλινών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα επιχειρήσεων οι οποίες θα παραμείνουν σε λειτουργία και κατά τη διάρκεια του τετράμηνου Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου και ο προσδιορισμός της περιοχής της Π.Ε. των Χανίων στην οποία βρίσκονται. 

Παρακαλώ για την έγκαιρη προετοιμασία του κάθε φορέα σχετικά με την έγκαιρη παροχή των ζητούμενων στοιχείων προς το Υπουργείο Τουρισμού. Από πλευράς του Επιμελητηρίου Χανίων, προτείνεται η σύνταξη κοινού υπομνήματος των φορέων της Χανιώτικης Αγοράς. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ