Νέα ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας «Επιθυμία Ελευθερίας»

Νέα ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας «Επιθυμία Ελευθερίας»

  Πρόκειται για το «ζωντάνεμα» της Ελληνικής Επανάστασης που είχαν την ευκαιρία και παρακολούθησαν οι πολίτες στο πλαίσιο της δράσης Επιθυμία Ελευθερίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

«Επιθυμία Ελευθερίας» είναι η νέα ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR App) της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία, με τη συμμετοχή δήμου Χανίων, φτάνει πλέον στα κινητά και τα tablet των πολιτών.

   Πρόκειται για το «ζωντάνεμα» της Ελληνικής Επανάστασης που είχαν την ευκαιρία και παρακολούθησαν οι πολίτες στο πλαίσιο της δράσης Επιθυμία Ελευθερίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στις όψεις εμβληματικών κτιρίων 18 πόλεων στις 12 και 13 Ιουνίου 2021. Σήμερα, η ομώνυμη εφαρμογή (app) του καλλιτεχνικού αφηγήματος Επιθυμία Ελευθερίας / Desire for Freedom, αξιοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακής αναπαραγωγής του έργου στους κατοίκους και τους επισκέπτες των 18 πόλεων, μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet τους. Κάθε χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει δωρεάν την εφαρμογή, και στη συνέχεια, στρέφοντας την κάμερα της συσκευής του προς το κτίριο στο οποίο είχε γίνει η προβολή, να παρακολουθήσει το έργο στην οθόνη, σαν η προβολή να πραγματοποιείται εκείνη τη στιγμή. Στα Χανιά, η προβολή γίνεται στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και αποτυπώνεται το καλλιτεχνικό αφήγημα "Επιθυμία Ελευθερίας", η μεθοδολογία, η τεχνική προσαρμογή και η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας, που υλοποιήθηκαν από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.  

   Στο περιεχόμενο της εφαρμογής, διαθέσιμο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, εκτός από την προβολή του έργου, οι χρήστες θα εντοπίσουν την ιστοσελίδα του δήμου Χανίων, πού βρίσκονται, καθώς και πληροφορίες για πολιτιστικές δράσεις της πόλης αλλά και της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". Επιπλέον, κάθε χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στο νομισματικό πρόγραμμα της Επιτροπής και να συνεισφέρει έτσι στην ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών και στις δράσεις αποκατάστασης των καταστροφών.

   Όσοι ενδιαφέρονται, έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τώρα την εφαρμογή:  
* URL για συσκευές ANDROID https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greece2021.desireforfreedom

   * URL για συσκευές της Apple (iOS) https://apps.apple.com/us/app/desire-for-freedom/id1589269726

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ