"Τελειωτικό το χτύπημα αν ανοίξει τώρα η εστίαση για να ξανακλείσει!"

"Τελειωτικό το χτύπημα αν ανοίξει τώρα η εστίαση για να ξανακλείσει!"

"Θέλουμε φυσικά το άνοιγμα, με ασφάλεια για όλους και με όρους και προϋποθέσεις που θα καταστήσουν τις επιχειρήσεις βιώσιμες" τονίζει στο Livetalks η Μαρία Αντωνακάκη

Ο κλάδος της εστίασης βιώνει τους τελευταίους μήνες "το μεγαλύτερο πλήγμα όλων των εποχών", επεσήμανε, μιλώντας στο Livetalks η κ. Μαρία Αντωνακάκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου.

Με αφορμή την συζήτηση που είναι σε εξέλιξη για χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, η κ. Αντωνακάκη ήταν κατηγορηματική ότι η λογική του "ακορντεόν" δεν βοηθά καθόλου. "Το άνοιξε - κλείσε κάνει μεγαλύτερη ζημιά", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη, υπογραμμίζοντας ότι η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου πρέπει να είναι οριστική. 
Η ίδια εκτίμησε ότι το άνοιγμα της εστίασης, όπως όλα δείχνουν, πάει για μετά το Πάσχα, υπογράμμισε ωστόσο πως οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση και τα επιδημιολογικά στοιχεία, πέρα από τα οικονομικά. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου, πέρα από την οικονομική στήριξη και την λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν έστω εν μέρει τον κλάδο, που έχει πληγεί "βάναυσα" με ένα λουκέτο 7 και πλέον μηνών, πρέπει να δοθεί βάρος και στο θέμα του εμβολιασμού. 
"Αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί για τους εργαζόμενους και εμπλεκόμενους στην εστίαση, σίγουρα θα μπορεί να λειτουργήσει με καλύτερους όρους" ανέφερε, Όπως επεσήμανε, είναι κοινή διαπίστωση ότι ο διάστημα το οποίο οι εν λόγω επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές, "τηρήθηκαν στο έπακρο οι υγειονομικοί κανόνες, τα πράγματα ήταν πιο ελεγχόμενα και η διασπορά ήταν μικρότερη".

Ακούστε τα όσα είπε η κ. Αντωνακάκη στο Livetalks:

Αντωνακάκη ΜαρίαΔείτε επίσης: 

Η πλατεία γέμισε ... παπούτσια!Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ