Θάνατος 92χρονης στο γηροκομείο: Τι λέει η νοσηλεύτρια που της έδωσε καθαριστικό αντί για νερό

Newsroom
Newsroom

«Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για εκείνη τη γυναίκα. Οι υπόλοιποι τρόφιμοι έπιναν από ποτήρια», ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου  92χρονης γυναίκας σε γηροκομείο στο Ηράκλειο, η οποία - όπως έγραψε το Cretalive - έφυγε από τη ζωή όταν αντί για νερό ήπιε καθαριστικό.

Για το τραγικό αυτό συμβάν μίλησε στο Mega η νοσηλεύτρια που έδωσε στην 92χρονη το συγκεκριμένο υγρό και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν.

«Η γυναίκα εκείνη μου ζήτησε νερό. Σε εκείνη την κυρία δίναμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια μας και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μηχανικά της το έδωσα όπως κάθε μέρα, χωρίς να υποψιαστώ τίποτα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και πολύ  ξεκάθαροι που δεν μπορείς να υποψιαστείς κάτι τέτοιο κι έτσι έγινε το κακό. Tώρα, πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω», είπε συγκεκριμένα.


Στην συνέχεια, ερωτηθείσα γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο η νοσηλεύτρια απάντησε: «Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες πριν από λίγο νερό. Δεν φαντάστηκα ότι αυτό το νερό μπορεί να είχε κάτι άλλο μέσα από τη στιγμή που εκεί μέσα βάζουμε μόνο νερά. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για εκείνη τη γυναίκα. Οι υπόλοιποι τρόφιμοι έπιναν από ποτήρια».

Όπως αναφέρει η νοσηλεύτρια η 92χρονη είχε άνοια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταλάβει ότι έπινε καθαριστικό υγρό. Και παράλληλα η ίδια διευκρίνισε ότι πρόσβαση στα καθαριστικά έχουν μόνο οι καθαρίστριες και όχι οι νοσηλεύτριες, καθώς φυλάσσονται στο υπόγειο του οίκου ευγηρίας κλειδωμένα.

«Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν σύντομα», ανέφερε η νοσηλεύτρια η οποία τέλος συμπλήρωσε πως: «Είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό και μεγάλο βάρος. Θέλω να πω στην οικογένεια τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον πόνο αυτό που τους προκάλεσα».
 


Δείτε επίσης:

Θάνατος 92χρονης: Ψάχνουν τις απαντήσεις μέσα από τις κάμερες

 

Θάνατος 92χρονης από καθαριστικό: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας

Τρεις συλλήψεις για το θάνατο της ηλικιωμένης με το καθαριστικό

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ