Θάνατος 92χρονης: Ψάχνουν τις απαντήσεις μέσα από τις κάμερες

Newsroom
Newsroom

Η άτυχη γιαγιά ήπιε από το μπουκάλι που της έδωσε η 23χρονη νοσηλεύτρια για να πάρει τα φάρμακα της

Καρέ-καρέ έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας όλο το σκηνικό με την 92χρονη τρόφιμο της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο Ηράκλειο, η οποία ως γνωστόν κατέληξε αφού ήπιε κατά λάθος καθαριστικό υγρό αντί για νερό.

Η άτυχη γιαγιά ήπιε από το μπουκάλι που της έδωσε η 23χρονη νοσηλεύτρια για να πάρει τα φάρμακα της. Φέρεται να έπινε σιγά-σιγά για σχεδόν μισή ώρα μέχρι που άρχισε να δυσφορεί, να βήχει και να βγάζει αφρούς, κινητοποιώντας τους πάντες στη δομή.

Δυστυχώς, όπως έχει γράψει το Cretalive, η γιαγιά είχε σοβαρής μορφής άνοια και έτσι δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι αυτό που έπινε δεν ήταν νερό.

Από μέρους του προσωπικού, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενημερώθηκε η οικογένεια αλλά και το ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Τώρα οι Αρχές αλλά και ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ψάχνουν, ακόμα και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, να εντοπίσουν το ανθρώπινο χέρι που τοποθέτησε,  κατά λάθος όπως εκτιμάται, το πλαστικό μπουκάλι με το καθαριστικό, στο ντουλάπι με τα μπουκάλια νερού και τα ποτήρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεχνικός έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου σε βάθος δέκα ημερών. Ο χώρος που βρίσκεται το ντουλάπι και χρησιμοποιείται από τους νοσηλευτές, δε διαθέτει κάμερα ασφαλείας, όμως στην είσοδο του χώρου αυτού «βλέπει» καθαρά κάμερα που είναι εγκατεστημένη σε κοινόχρηστο χώρο της δομής.

Την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης ηλικιωμένης αναμένει, κατά πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα ώστε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

 

Δείτε επίσης:

Θάνατος 92χρονης από καθαριστικό: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας

Τρεις συλλήψεις για το θάνατο της ηλικιωμένης με το καθαριστικό

Θάνατος 92χρονης σε γηροκομείο: ήπιε καθαριστικό αντί για νερό

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ