Θερινό σχολείο για τη Σπιναλόγκα στον Άγιο Νικόλαο

Newsroom
Newsroom

Θερινό σχολείο με τίτλο «Spinalonga 2023. Το στίγμα στην Ιατρική: Ιστορική, Ηθική και Κοινωνικο-Οικονομική Προσέγγιση»

Θερινό Σχολείο με τίτλο «Spinalonga 2023. Το στίγμα στην Ιατρική: Ιστορική, Ηθική και Κοινωνικο-Οικονομική Προσέγγιση» θα πραγματοποιηθεί 3-6 Ιουλίου 2023, στον Άγιο Νικόλαο (Σπιναλόγκα).

Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μ. Καραμάνου.

Στόχος του προγράμματος είναι η συστηματική μελέτη των νοσημάτων που στιγμάτισαν τις κοινωνικές δομές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς και η διαχρονική αλληλεπίδρασή τους με την κοινωνία και τον τρόπο άσκησης της ιατρικής.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ηθική διάσταση του στίγματος, στην πρόσληψη του στίγματος από την κοινωνία, από τις πολιτικές δομές και από τους επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα, θα αναλυθεί η οικονομική επίπτωση του στίγματος στο υγειονομικό σύστημα και οι τρόποι διαχείρισης, αντιμετώπισης και άρσης του. 

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος  κ. Αντώνης Ζερβός, για την υλοποίηση του 2ου summer school στον Άγιο Νικόλαο.

Και πρόσθεσε:

"Η εξέλιξη αυτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς και οι δομές που προγραμματίζονται ( Φοινοκαλιάς -ΚΕΔΙΒΙΜ- Κέντρο Μεσογειακής Πολιτιστικής Δημιουργίας ), καταδεικνύουν μια ουσιαστική μελλοντική εξέλιξη.  Η άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και η υλοποίηση δομών και δράσεων δημιουργούν στο εξής, μια άλλη εικόνα στην περιοχή και τοποθετούν τον Δήμο Αγίου Νικολάου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση “


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ