Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός στο Ηράκλειο

Παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, η εκπαιδευτικός παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, όμως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικοί φορείς της εκπαίδευσης αλλά και ο ΕΟΔΥ, και σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου και ο αγιασμός θα τελεστεί κανονικά την ώρα που έχει γνωστοποιηθεί στους γονείς από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Ωστόσο, η τελετή θα γίνει παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών που θα τηρούν σχολαστικά τα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως άλλωστε και το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα λάβουν τις μάσκες και τα παγούρια τους και θα αναχωρήσουν από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εκπαιδευτικός υποβλήθηκε στο διαγνωστικό τεστ σε νοσοκομείο του Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους, δεδομένου ότι συγγενικό της πρόσωπο παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα. Όπως προέκυψε το τεστ της δασκάλας ήταν θετικό, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης για τη διαχείριση του ζητήματος. 

Τις επόμενες ημέρες και όσο διάστημα παραμένει η εκπαιδευτικός σε καραντίνα, τα μέτρα προστασίας στο σχολείο θα είναι ιδιαίτερα σχολαστικά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ