Θυελλώδεις άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν προβλήματα στην Κρήτη

Θυελλώδεις άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν προβλήματα στην Κρήτη

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν στα Χανιά - Πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο Ηράκλειο

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και στις πτήσεις των αεροσκαφών προκάλεσαν οι θυελλώδεις νοτιάδες που "σάρωσαν" την Κρήτη από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και αργά το απόγευμα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ο συνδυασμός των θυελλωδών ανέμων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφηκαν στο νησί, μαζί με τα σωματίδια αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα δημιούργησαν μια αποπνικτική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κ. Λαγουβάρδο, οι 8 μεγαλύτερες ριπές ανέμου  που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ήταν στις ακόλουθες περιοχές της Κρήτης:

Ριπές ανέμου

Ταυτόχρονα πολύ ψηλές θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκαν κυρίως στα Χανιά. Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στις ακόλουθες περιοχές του νομού:

θερμοκρασίες

Προβλήματα από τους θυελλώδεις νοτιάδες

Στο μεταξύ, προβλήματα υπήρξαν στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών στα Χανιά με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάστασή τους για αρκετές ώρες. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε να επέμβουν σε 4 τουλάχιστον περιπτώσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων από το οδόστρωμα, σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες προκάλεσαν προβλήματα και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς τρεις διεθνείς πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντάκης" του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να αλλάξουν πορεία και να προσγειωθούν τελικά σε άλλα αεροδρόμια. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ