Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη διάβαση τυφλών και τον στύλο

Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη διάβαση τυφλών και τον στύλο

"Προφανώς ο στύλος δεν τοποθετήθηκε στο σημείο εκείνο στο πλαίσιο της ανάπλασης - Υπάρχει εκεί 10 και πλέον χρόνια" διευκρινίζει ο Γ. Αναστασάκης

"Η προσπάθεια μας να βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής των ΑμΕΑ συμπολιτών μας είναι διαρκής" τόνιζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης απαντώντας στη διαμαρτυρία πολίτη σχετικά με έναν στύλο φωτισμού που βρίσκεται τοποθετημένος πάνω σε διάβαση τυφλών στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ο συγκεκριμένος στύλος βρίσκεται στο σημείο πάνω από 10 χρόνια και η τοποθέτησή του δεν έγινε στο πλαίσιο της ανάπλασης. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αναστασάκης αναφέρει τα εξής:

"Αναφορικά με το δημοσίευμα σας με τίτλο "Ο στύλος και η διάβαση πεζών"  θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

Ο εν λόγω ιστός φωτισμού δεν τοποθετήθηκε προφανώς στο πλαίσιο της εκτελούμενης ανάπλασης της Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Βάσει της ενημέρωσης που έλαβα, αποτελεί μέρος του οδοφωτισμού του κόμβου της παραλιακής και υπάρχει στη θέση αυτή πάνω από δέκα χρόνια από την υλοποίηση της σχετικής ανάπλασης. 

Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει βασικό στόχο τη δημιουργία μιας προσβάσιμης διαδρομής κατά μήκος της εσωτερικής περιμέτρου των τειχών και τηρούνται όλες οι προδιαγραφές της σχετικής νομοθεσίας για τις ράμπες, τα ελεύθερα  πλάτη των πεζοδρομίων και τις οδεύσεις των τυφλών. Η δε παράκαμψη του εμποδίου αυτού γίνεται με ενδεδειγμένου τύπου πλακίδια για την αλλαγή πορείας και δεν εγκυμονούν κίνδυνο για τους χρήστες.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας ΑμΕΑ είναι διαρκής και θα είναι κομμάτι του σχεδιασμού μας για όλα τα νέα έργα που προγραμματίζονται.

Στη διάθεση σας πάντα για διευκρινίσεις"

Διαβάστε επίσης:

Ο στύλος και η διάβαση τυφλών

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ