Τόνοι σκουπιδιών στις παραλίες: "Πράξεις ανθρώπων και όχι της κακοκαιρίας"

Τόνοι σκουπιδιών στις παραλίες: "Πράξεις ανθρώπων και όχι της κακοκαιρίας"

Οι γερανοί και τα φορτηγά δουλεύουν καθημερινά στο Ρέθυμνο, λέει στο Livetalks ο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημήτρης Λελεδάκης

Χάσαμε τον μπούσουλα... απ' τους αμέτρητους τόνους σκουπιδιών που ξέβρασαν τα νερά της κακοκαιρίας στις παραλίες, σε όλο το βόρειο μέτωπο του Δήμου Ρεθύμνου
"Είναι πράξεις χρόνων, των πολιτών" είπε στο Livetalks ο  κ. Δημήτρης Λελεδάκης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας. "Νομίζουμε ότι όταν πετάξουμε τα σκουπίδια ή κάποιο αντικείμενο στο ρέμα, τελείωσε και κάναμε καλά τη δουλειά μας. Δεν είναι όμως έτσι".

Η αποκομιδή για τα απορρίμματα ξεκίνησε "με πολύ κόπο και πολλή συνεργασία", φυσικά "και έξοδα!".

Οι γερανοί και τα φορτηγά δουλεύουν καθημερινά. Κάθε τόνος κοστίζει... 23 ευρώ!

Με τα ρέματα να έχουν... φουλάρει, πώς να μην δημιουργηθούν ύστερα πλημμύρες; "Τίποτα δεν είναι τυχαίο" σχολίασε ο κ. Λελεδάκης. "Εμείς οι άνθρωποι, όπου έχουμε βάλει το χέρι μας και παραποιούμε τη φύση, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα".

Ο,τι κάνουμε το βρίσκουμε μπροστά μας, "όσα χρόνια κι αν περάσουν!". 
Η "εύκολη λύση", να πάμε να πετάξουμε κάτι στο ρέμα, κοστίζει και στο περιβάλλον και στις τσέπες των δημοτών.

Υπάρχει και μία πιο απλή και υγιής επιλογή: Οποιοσδήποτε κάτοικος του Ρεθύμνου θέλει να απαλλαγεί από ένα μεγάλο και ογκώδες αντικείμενο, μπορεί να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας, και να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 2831057940.

Η δημοτική αρχή, εκτός των άλλων, "κυνηγά" και τις αυτοσχέδιες χωματερές, ένα φαινόμενο που συναντάμε δυστυχώς, σε πολλές πόλεις-περιοχές.

"Όλα ξεκινάνε από την Παιδεία μας" ήταν η παρατήρηση του κ. Λελεδάκη. "Αν στα σχολεία ή στις οικογένειες και τα σπίτια μας, δεν δώσουμε" τα κατάλληλα ερεθίσματα για το Περιβάλλον, "για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν".

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη του αντιδημάρχου Καθαριότητας Ρεθύμνου στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ