Τρεις νοσηλεύτριες με κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Τρεις νοσηλεύτριες με κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Εντείνεται η ανησυχία για την διασπορά του ιού στην περιοχή

Σε τρεις ανέρχονται τελικά οι νοσηλεύριες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που έχουν βρεθεί θετικές στον κορωνοϊό. Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο Cretalive, o Διοικητής του νοσοκομείου Μανόλης Ανδρεαδάκης.

Και οι τρεις, όπως έγινε γνωστό υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ τα οποία και επιβεβαίωσαν πως νοσούν από τον ιό.

Πρόκειται για μια νοσηλεύτρια στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου όπως έγραψε το Cretalive, μια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η τρίτη που έχει μολυνθεί από τον ιό ήταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Οι νοσηλεύτριες έχουν απομονωθεί και παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Στο "κόκκινο" η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο, καθώς εντοπίζονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα. Ο βρεφονηπιακός σταθμός της Αμμούδας αποτελεί εστία μόλυνσης της covid-19, καθώς την Πέμπτη στη συγκεκριμένη δομή μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τριών εκπαιδευτικών και τεσσάρων παιδιών διενεργήθηκαν 90 μοριακά τέστ PCR από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και όπως λένε οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκε μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων και συνολικά ενδέχεται τα κρούσματα στην περιοχή να ξεπερνούν τα 30.

Μάλιστα πολλοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν ανήσυχοι τόσο στο Νοσοκομείο όσο και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ζητώντας να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για να διαπιστώσουν εάν έχουν ή όχι προσβληθεί από την covid-19.

Μάλιστα, η Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι Αθηνά Καρπούζη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να διοργανωθεί άμεσα στον Άγιο Νικόλαο, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αγίου Νικολάου και την Περιφέρεια Κρήτης η διενέργεια μαζικών δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (μέθοδος drive through).

Την Πέμπτη, εξάλλου, η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, όπως προέκυψε από την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, είχε σε επίπεδο Κρήτης τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αφού καταγράφηκαν 14 νέες μολύνσεις.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ