Το τροχαίο - και όχι ο κορωνοϊός - κλείνει το σχολείο

Το τροχαίο - και όχι ο κορωνοϊός - κλείνει το σχολείο

Ένα αγροτικό όχημα συγκρούστηκε με σφοδρότητα με ένα αυτοκίνητο

Κλείνει την Τρίτη, όχι λόγω κορωνοϊού ούτε λόγω κατάληψης, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τροχαία ατυχήματα και την αδιαφορία των αρχών, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Ρεθύμνου.

Αφορμή στάθηκε το νέο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, έξω από το σχολείο όταν πάνω σε ένα αγροτικό που ήταν σταθμευμένο έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα - όπως καταγγέλλεται -ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Cretalive μέσα στο αγροτικό βρισκόταν ένας άντρας, μία γυναίκα και ένα παιδάκι τριών ετών ενώ η μητέρα του παιδιού ήταν εντός της σχολικής μονάδας για ενημέρωση. 

atixima

Ευτυχώς και παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί αλλά επανήλθαν στην επικαιρότητα όλα τα αιτήματα που έχουν γίνει σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμαρχο Ρεθυμνου, Τροχαία, Εισαγγελία Πρωτοδικών) για να επιληφθούν της κατάστασης προκειμένου - όπως τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων - να μη θρηνήσουμε θύματα. 

Ο Σύλλογος αποφάσισε να κρατήσει κλειστό την Τρίτη το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας με τον διευθυντή και τους δασκάλους να στηρίζουν αυτή την απόφαση. 

τροχαιο

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: 

Δυστυχώς όπως μάλλον θα έχετε πληροφορηθεί σήμερα το πρωί έγινε τροχαίο ατύχημα έξω από το σχολείο μας.

Ένα αμάξι, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα, στο οποίο βρισκόταν ο μπαμπάς ενός μαθητή του σχολείου μας μαζί με το μικρότερο παιδί του.

Ευτυχώς οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους αλλά βρίσκονται στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Σύλλογος μας, μαζί με το διευθυντή του σχολείου, από το Σεπτέμβρη έως τώρα έχουν στείλει αιτηματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμαρχο Ρεθυμνου, Τροχαία, Εισαγγελία Πρωτοδικών) για να επιληφθούν της κατάστασης προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα. Δυστυχώς όμως, έως τώρα, τίποτα δεν έχει γίνει προκειμένου να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τα διερχόμενα αμάξια κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολειο.

Ως εκ τούτου, ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε ΑΎΡΙΟ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας να παραμεινει το σχολείο ΚΛΕΙΣΤΟ.

Ο διευθυντής και οι δάσκαλοι είναι ενήμεροι και μας στηρίζουν στην απόφαση μας αυτή.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους γονείς να είναι αύριο στις 8 στο χώρο του σχολείου καθώς είναι ένα ζήτημα που αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και πάνω από όλα τα παιδιά μας...

Φυσικά θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας (λ.χ. μάσκες, αποστάσεις κτλ.)

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αρκετά παιδάκια ήταν σοκαρισμένα από το συμβάν. Παρακαλούμε συζητήστε μαζί τους και προσπαθήστε να τα ηρεμήσετε!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ, αναμένουμε τη στήριξη σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία η προβληματισμό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ